duminică, 26 februarie 2012

Review detergent de rufe pe baza de sapun natural Jovis



Am primit de la Jovis,60 g de detergent de rufe pe baza de sapun natural,care poate fi folosit si la spalarea manuala cat si cea automata.
Instructiuni de utilizare:
Cantitatea necesara pentru o incarcatura standard de rufe (aproximativ 1.5 kg)
-spalari normale-20g de detregent
-spalari grele-40g detergent
20g-aprox 1 lingura cu varf
-detergentul se adauga in compartimentul pentru detregent al masinii si direct in cuva sau in apa in cazul spalarii manuale
-il loc de balsam se poate folosi 1/4 de cana otet alb adaugat in apa de clatire sau in compartimentul pentru balsam al masinii

Parerea mea:
L-am folosit atat la spalarea manuala cat si la masina.La spalarea manuala am observat ca se dizolva mai greu,nu face spuma si seamana cu sapunul de casa facut de bunici,nu e un lucru rau,de curatat curata,insa trebuie sa freci putin hainele,sosetele in special.Ar fi mai bine daca ar face spuma fiindca astfel puterea de curatare ar fi mai rapida si mai eficienta.Mirosul e unul delicat.nu iritant ca la detergentii chimici,insa cred ca ar mai trebui adaugate niste ingrediente care sa eficientizeze spalarea,el curata ,dar parca nu la fel ca cele chimice.La masina de spalat nu am putut analiza cum se comporta exact insa hainele au iesit ok,insa nu perfecte,nu au ramas urme de detergent pe haine cum se mai intampla cu cele chimice.
Daca ar fi sa-i dau o nota  ar fi 6/10,fiindca are ceva lipsuri,insa sper ca cei de la Jovis sa nu se supere pentru obiectivitatea mea si sa-l imbunatateasca.

Acum sa va prezint si ingredientele:
sapun natural(uleiuri saponificate de cocos,floarea soarelui,masline),carbonat de sodiu,bicarbonat de sodiu

Dupa cum vedeti sunt putine si naturale,un lucru extrem de bun,pe care nu-l vom cedea niciodata in detergentii chimici,poate mai sunt ingrediente naturale care ar trebui introduse,nu ma pricep insa sunt sigura ca mai sunt.

P.S Pe mine ma tenteaza de pe site-ul Jovis untul de corp cu zmeura si vanilie,l-a incercat cineva?
Zmeura & Vanilie


6 comentarii:

  1. Cam la aceleasi concluzii am ajuns si eu dupa folosirea detergentului la spalarea manuala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant review..eu sunt in cautarea unui detergent natural pentru ca fac multe alergii,asa ca iti multumesc pentru acest review util:*

    RăspundețiȘtergere
  3. mie mi-a placut, este un detergent bun, numai daca ai probleme cu pielea de la detergentii chimici ai putea sa realizezi ca acesta ,natural, este perfect. eu i-am dat nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  4. da in privinta asta e perfect,nu usuca mainile

    RăspundețiȘtergere