marți, 9 octombrie 2012

Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!


"Provocate de o bacterie răspândită la mulţi dintre copii (pneumococul), bolile pneumococice înseamnă afecţiuni diverse, de la otite până la pneumonii, sepsis sau meningite.
Dintre părinţii români, doar 2% îşi permit în prezent să cumpere vaccinul pneumococic şi să-şi imunizeze copiii împotriva bolilor pneumococice care pot lăsa sechele grave asupra celui mic. România are cea mai ridicată mortalitate infantilă dintre Statele Uniunii Europene[1], bolile respiratorii fiind principala cauză de decese. O mare parte dintre aceste boli respiratorii pot fi determinate de pneumococ, aceste decese fiind considerate evitabile în ţările vest-europene. 23 de state din Uniunea Europeană au deja un program gratuit de vaccinare a copiilor împotriva bolilor pneumococice.
Semnează şi tu petiţia online a părinţilor adresată autorităţilor din România!
Din 2013 copiii din România merită să aibă acces gratuit la vaccinul pneumococic. Decizia autorităţilor de a introduce în grila de imunizări acest vaccin trebuie luată cât mai curând."
Eu am semnat!

Un comentariu:

  1. Am vazut ca ai dat share la concursul cu Boba. poti sa participi si tu daca vrei. te inscri la concurs pe pagina Kiddishop. poate castigi. chiar daca nu ai copii, poate o faci cadou :)

    Dar la giveaway-ul meu cu colier handmade nu te inscrii?

    RăspundețiȘtergere