miercuri, 1 mai 2013

Sustin Miscarea ZeroCO2!!! For a blue planet!

Haideti sa salvam natura !Fiindca ea este salvarea noastra!

Ce presupune miscarea ZeroCO2?

Mișcarea ZeroCO2 compensează 10 kg de emisii de fiecare dată când un nou membru se alătură. Este ales  un proiect verde, care poate fi un proiect de reîmpădurire sau bazat pe energie solară, un parc eolian ori o hidrocentrală, iar de fiecare dată când  se atinge 1 tonă, retragem un certificat de carbon din proiectul regenerabil selectat.

10 kg de emisii dăunătoare vor fi compensate automat, daca te alaturi si tu miscarii!Esti la un click distanta ,de a salva mediul inconjurator , inscrie-te  aici pe harta ZeroCO2, daca iti pasa de tine si de urmasii tai!

 Scopul Mișcarii ZeroCOeste de  a atrage atenția asupra importanței de a duce o viață responsabilă față de mediul înconjurător și de a adopta un stil de viață carbon neutru. 

Dacă te gândești că ești doar o picătură în ocean și că acțiunile tale nu contează îndeajuns de mult, mai gândește-te! Dacă schimbările climatice globale au apărut din vina noastră, atunci de ce nu am putea, tot noi, să le și oprim? Schimbarea trebuie să înceapă din interior! Când aderi la mișcarea ZeroCO2, tu ca individ - poți contribui la succesul luptei împotriva încălzirii globale!
info_graphic_RO

ZeroCO2 nu spune ca poluarea provenita din activitatile umane cauzeaza incalzirea globala (pentru ca nu e demonstrat 100%) dar este demonstrat 100% ca poluarea produsa de oameni accelereaza schimbarile climatice. Si pentru asta militam, pentru schimbarea comportamentelor, a rutinei zilnice care produce supraconsumul si poluarea excesiva.



Emisiile de dioxid de carbon sunt una dintre principalele cauze ale schimbărilor climatice.
În prezent, fiecare dintre noi poate resimți efectele încălzirii globale într-un fel sau altul. 
Chiar dacă nu ai experiență în domeniu, probabil ai aflat despre aceste efecte  prin 
intermediul mass-media.


  • Condițiile meteorologice extreme, cum ar fi zăpada care apare în mod neașteptat primăvara și vara, au paralizat metropolele. Un număr mare de oameni, chiar întreaga populație a unei țări, a fost adesea blocat din cauza zăpezii.
  • Locuitorii din anumite părți ale lumii au fost decimați peste noapte de dezastrele naturale (tsunami, viscole, furtuni de nisip, cutremure, inundații și secetă devastatoare) și aceste dezastre naturale devin din ce în ce mai des întâlnite.
  • Gradul înalt de radiații UV și cantitățile mari de praf din aer - smogul - au efecte cancerigene care fac ca expunerea în aer liber să devină periculoasă în multe locuri. În unele orașe japoneze, a devenit ceva obișnuit ca oamenii să poarte măști de protecție.


Care sunt beneficiile miscarii ZeroCO2

Membrii miscarii ZeroCO2 nu doar discuta despre protejarea mediului inconjurator. Ei fac ceva in legatura cu aceasta – iata marea schimbare! Daca ni te alaturi, inseamna ca ai luat o masura reala pentru stoparea incalzirii globale… si ca poti fi mandru ca ai contribuit la compensarea a 10 kg de poluanti cu un simplu click.


Dacă adopţi un stil de viață responsabil față de mediu, iată ce poți câștiga! 
Poți proteja mediul în timp ce economisești! 
Responsabilitatea față de mediu rentează, atât financiar, cât și global.  


Ține minte! O viață responsabilă față de mediu nu înseamnă să renunți la comoditățile 
zilnice! Nu cere vreun efort în plus, nu este complicat, dar cu toate acestea, vei face economii!

Curiosi care este amprenta personala de carbon?! calculati-o aici !

                     


.

2 comentarii: