luni, 18 noiembrie 2013

Mi-e pofta de... CP

Eu sunt innebunita dupa mancare si pastele sunt preferatele mele,as manca in fiecare zi .Sunt usor de combinat si absolut delicioase.Ce nu am incercat inca si mi-au atras atentia navigand pe un blog culinar, au fost pastele de ciocolata ,yammy si am gasit o reteta foarte simpla ,doar ca momentan nu am masina de facut paste si de cand imi doresc una...sper sa fie darnic Mos Craciun (me) anul asta :))

INGREDIENTE:

2 cani si 1/4  de "00" făină (speciala pentru pizza si paste)
3/4 de  ceasca de cacao neindulcita
3 oua mari

Se amesteca bine faina si pudra de cacao , si se  face un loc  în mijloc pentru ouă

Se sparg ouăle în mijlocul făinii se bat  bine  cu o furculită , incercati sa omogenizati totul foarte bine pentru a forma un aluat lipicios . Continuați în acest mod până când  aluatul este omogen .

Se framanta aluatul sub forma unei bile . Dacă aluatul este prea uscat , adăugați  o lingura de apa . Dacă aluatul este prea umed , se adaugă un pic de făină .

Se acopera aluatul cu o folie de plastic si se lasă să stea la temperatura camerei timp de o oră.

 După o oră , aluatul va fi  suficient  de flexibil pentru a fi prelucrat. Cu un cutit , se taie 1/5 parte din aluat si se intinde  cu un sucitor pana cand are aprox 5 mm grosime  .

 Odată ce aluatul este  subtire, se introduce in   masina de paste ,selectand dimensiunea cea mai mare , repetati de câteva ori pe această setare până când aluatul este neted si elastic . Repetați acest pas de mai multe ori , dar scadeti treptat dimensiunea setarii de fiecare dată , până când aluatul devine fin.

 După ce foile de paste au ajuns la finetea dorita  , folosiți atasamentul  preferat al masinii  de paste pentru a face dimensiunea pastelor preferate .

După ce toate pastele sunt laminate si tăiate în formele sau dimensiunile preferate , se pot îngheța sau găti imediat .Pofta buna!



Iata cateva combinatii minunate ,care pe mine cel putin m-au facut sa stau cu ochii lipiti de ecran :))






Iata o idee buna  de a innoda o noua  iubire dintre  paste si ciocolata ...



8 comentarii:

  1. Nu am mancat niciodata, nici nu am auzit, insa cum sunt fana cacao, intr-o buna zi s-ar putea sa le incerc:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sunt fana cacao , eu l-as manca asa simplu daca nu ar fi inecacios

      Ștergere
  2. Nu am mai auzit de paste de ciocolata, insa as incerca cu drag.Arata minunat propunerile tale, iar daca un aliment contine ciocolata, este preferatul meu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Yamy..ce bine arata.N -am incercat niciodata dar cred ca sunt delicioaseee

    RăspundețiȘtergere