luni, 3 februarie 2014

Focaccia cu busuioc si parmezan

Hello,eu sunt o mare  fana a bucatariei italiene si de mult vroiam sa imi fac focaccia ,am mancat in Italia si era dementiala,nu ma mai saturam,cea cu branza era preferata mea ,atat de pufoasa si decadenta ,mie nu mi-a iesit exact ca la italieni dar e pe aproape ,poate data viitoare gasesc o reteta mai apropiata de ceea ce imi doresc eu.

Eu am facut o varianta simpla cu busuioc si parmezan ,as fi vrut sa adaug si o rosie dar nu aveam prin frigider si sa ies pana la magazin pentru rosii chiar ar fi fost o provocare.


Ingrediente:

350 gr faina
150 ml apa
25 ml ulei masline extravirgin
2 linguri apa
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare 
1/4 cubulet de drojdie cam 7 -8 g
busuioc uscat

parmezan 


Se amesteca intr-un vas apa calduta,uleiul ,zaharul ,sarea ,dupa care se adauga faina si drojdia.Se omogenieaza totul pana obtinem un aluat moale ,nelipicios.
Ungem o tava rotunda cu ulei de masline .Punem aluatul in tava si-l lasam sa creasca.


Dupa ce si-a dublat volumul apasam aluatul cu degetele pana atingem fundul tavii ,intinzandu-l pe toata suprafata acesteia.Se amesteca doua linguri de ulei de masline cu doua linguri de apa si ungem pe toata suprafata aluatului.


Presaram busuioc pe deasupra .


Apoi radem parmezanul pe toata suprafata aluatului.



O bagam in cuptorul preincalzit ,pana se rumeneste frumos.






Pofta buna!A iesit pufoasa si gustoasa!



10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. da a iesit pufos :) aveam emotii ,mersi de vizita :)

      Ștergere
  2. Pare usor si rapid de preparat, iar finalul cu siguranta este gustos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e foarte simplu si gustos ,mersi de vizita :)

      Ștergere
  3. imi plac foarte tare, fac si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arată tare bine, mulţumim pentru reţetă! ♥

    RăspundețiȘtergere
  5. Super pozele, se vede ca ti-a iesit preparatul.Cred ca am sa incerc si eu pentru ca nu este dificil de facut.

    RăspundețiȘtergere