marți, 14 martie 2017

Acum primesti notificari si de pe salam :)

Cu totii ne dorim sa mancam cat mai sanatos si cat mai proaspat ,unele alimente precum  preparate din carne au nevoie de o temperatura optima pentru a se mentine proaspete si numai bune de mancat.

Cei de la Caroli Foods s-au gandit sa ne avertizeze intr-un mod foarte eficient, care ar fi temperatura optima de pastrare a Salamului Semenic Extra (2-8 °C) , prin intermediul unei etichete inovatoare cu cadran termosensibil. 
Acest cadran termosensibil își schimbă culoarea în functie de temperatura produsului:
  • •   sub 8°C are culoarea verde
  • •   peste 8°C incepe să se coloreze in galben

  • #mâncarecunotificare




Avantajele carolimetrului:


  1. Inca de pe rafturile magazinelor puteti sa evaluati daca produsul este pastrat corespunzator ,la temperatura optima de sub 8°C (eticheta are culoarea verde)  si astfel sunteti siguri de prospetimea produsului si il puteti consuma linistiti .
  2. Daca eticheta este galbena inseamna ca produsul nu este pastrat in conditii optime ,temperatura depaseste   8°C si atunci puteti sa-i atentionati pe responsabilii magazinului respectiv sa remedieze urgent aceasta problema.
  3. Va atentioneaza daca pierdeti prea mult timp la cumparaturi.Daca ati pus salamul in cos si ati cam uitam sa mai iesiti din magazin sau ati mai ramas prin oras ,eticheta se va colora in galben si va atentioneaza ca e timpul sa puneti produsul in frigider pentru a nu-si pierde prospetimea.Indicat ar fi sa luati salamul  din vitrina frigorifica cu 5 minute inainte de a plati la casa si dupa sa-l depozitati intr-o sacosa termica pana ajungeti acasa.
  4. Va avertizeaza daca sunteti acasa ,ati scos salamul din frigider si ati uitat sa-l bagati inapoi .
Dupa cat timp isi schimba carolimetrul culoarea: verde/galben?

-din verde in galben - depinde de temperatura ,daca a fost pastrat in frigider la temperatura optima si este lasat la temperatura camerei,spre  ex. in aproximativ 40 de minute cadranul devine galben.
-din galben in verde  - si in  acest caz  depinde de temperatura,daca a fost pastrat la o temperatura de 26°C si este pus in frigider la o temperatura de 6°C ,cadranul redevine verde dupa aproximativ 60 de minute.

Atentie insa daca temperatura a fost  mult mai ridicata  de  26°C  salamul nu mai trebuie consumat si nu rezolvati nimic daca il bagati in frigider,cadranul termosensibil o sa arate verde insa cu siguranta produsul nu mai este bun si va puneti in pericol sanatatea.

Salamul Semenic Extra de la Caroli este  precum un print indragostit,simte imediat caldura trupeasca si este  posibil sa se ingalbeneaza atunci cand il atingeti pe carolimetru ,insa redevine rapid verde dupa ce il puneti in cos(pe calul alb :P).

Mi se pare foarte util acest carolimetru,pe mine m-a convins,chiar zilele trecute cumparasem salamul si mi-a atras imediat atentia  eticheta termosensibila,si da era verde yey!Ar fi bine sa avem si noi un fel de carolimetru pe burtica sa ne atentioneze cand mancam tot felul de prostii .Oricum Salamul nu se mananca niciodata singur ,luati si printesa Salata alaturi,regina Rosie ,Ridiche,Ceapa care va place :)




Un comentariu: