marți, 1 august 2017

Beethoven si Gelato

Imi place inghetata, dar de cand am descoperit gelato in Italia ,nu ma mai pot opri ,as manca non-stop.

Care este diferenta dintre o inghetata si gelato?

Ei bine un gelato este mai light are intre 5-7% grasime ,inghetata are cel putin 10 % grasime .Gelato este mai cremos,mai dens,crema este amestecata mult mai incet, ceea ce face ca aerul sa intre intr-o proportie mult mai mica,pe cand inghetata are mai mult aer in compozitie pentru a-si mari volumul  .Inghetata nu se poate manca imediat ce este scoasa din congelator precum gelato,acesta  poate fi savurat imediat... Deoarece are mai putine grasimi, aromele din gelato se simt mult mai intens .

Fiindca imi place atat de mult gelato si pot fi chiar de neoprit cand am in fata o cutie plina ,mi-am amintit de serialul animat Beethoven cu cel mai simpatic "catel" ,deja imi imaginez :noi doi si in mijloc o cutie mare de inghetata ,ar iesi o batalie pe cinste si sunt sigura ca as pierde, fiindca el e mai rapid la infulecat ca mine :))))



Desi mi-ar placea sa dau o fuga in Italia de fiecare data cand mi-e pofta de un gelato,din pacate nu sunt milionara ,dar am descoperit ca a venit gelato la mine si nu orice gelato - cel mai cunoscut brand de gelato din Italia cu o poveste impresionanta - Siviero Maria.

Povestea Siviero Maria a început în 1958, cand Guglielmo Visani a creat un gelato, acea inghetata italiana autentica, realizata manual,  cu multa dragoste,rabdare si pasiune pe care a numit-o in cinstea sotiei sale, Maria.A reusit sa pastreze gustul autentic,traditional al unui gelato si l-a facut cunoscut pretutindeni.




Gelato Siviero Maria sunt realizate din lapte proaspat italian de calitate superioara si cele mai bune ingrediente de origine italiana si internationala, precum fistic din Sicilia, suc de lamaie din Sicilia, alune de padure din Piemonte, vanilie Bourbon din Insula Réunion.

Este un gelato cremos, la fel ca cel din gelaterie, deoarece umplerea cutiilor și decorarea se fac manual.

Beethoven nu stie sa citeasca eticheta ,insa cu siguranta isi da seama dupa miros si dupa gust care este un gelato de calitate ,sunt sigura ca ar adora Gelato Siviero Maria.

Am savurat o cutie de gelato  cu fistic Siviero Maria si m-am uitat la Beethoven, chiar imi era dor de el si de aventurile lui,astfel am avut un motiv nou sa ma rasfat.

Daca avea Beethoven o cutie de Gelato Siviero Maria   pentru George de fiecare data cand il supara ,sigur nu mai tipa la el :))).Mi-ar placea sa ma uit cu Beethoven la filme ar fi un partener pe cinste,am manca muuulte cutii de gelato Siviero Maria,cred ca productia anuala de 12.000.000 kg de gelato s-ar dubla ,avand un client ca el  :))))) Am vazut ca ii plac filmele de dragoste asa ca suntem pe aceeasi lungime de unda. 






3 comentarii: