sâmbătă, 12 mai 2018

Remedii naturiste pentru afectiunile prostatei

Toti barbatii sunt expusi afectiunilor prostatei, avand in vedere ca toti sunt purtatori ai acestei glande, insa doar unii pot dezvolta probleme din cauza prostatei, ca urmare a unor factori precum:

  • factori genetici
  • varsta 
  • rasa
  • status hormonal
  • regimul alimentar.


Prostata este o glanda a sistemului reproductiv masculin de forma unei castane, situata imediat sub vezica urinara si care are rolul de a sprijini capacitatea de reproducere.



Cele mai frecvente afectiuni ale prostatei sunt urmatoarele:


  • prostatita, inflamarea glandei prostate, de obicei ca urmare a unei infectii;
  • hipertrofia glandei prostata, marirea glandei prostate;

Remedii naturiste pentru afectiunile prostatei:

Suc de urzica - numeroase substante din urzica stimuleaza sistemului imunitar, crescand in mod substantial limfocitele antitumorale.

Suc de orz verde-  bogat in zinc si cu efect antiinflamator.

Suc de varza - varza are efecte antiinflamatoare si contine o multime de substante puternice care combat cancerul (indoli, izotiocianati, monoterpene, sulfarafanul )

Suc de frunze patrunjel- este un bun diuretic folosit, in special, in hipertrofia de prostata.

Se recomanda cura de sucuri si cruditati timp de  2-3 luni sau cel putin sa se adopte o dieta vegetariana, bazata pe cruditati.


Medicina ayurverdica are un remediu pentru orice ,de aceasta data  si pentru afectiunile prostatei.



Specialistii in Ayurveda de la Ayurmed  propun un remediu  natural special pentru protejarea prostatei, numit PROSTATOSALM.


Suplimentul alimentar

PROSTATOSALM
, este destinat barbatilor si contribuie la mentinerea sanatatii prostatei si a cailor urinare. Contribuie la reducerea manifestarilor neplacute cauzate de cresterea in volum a prostatei: urinari frecvente si dureroase, mai ales in timpul noptii, senzatia de golire incompleta a vezicii, scaderea performantei sexuale. Sustine eliminarea agentilor patogeni la nivelul cailor urinare, mentinerea integritatii epiteliului uretrei. PROSTATOSALM sustine revenirea la normal a prostatei si fluxului urinar cu eliminarea corespunzatoare a deseurilor metabolice si a altor toxine din organism.

Complexul de fitonutrienti din plante asigura sustinerea sistemului imunitar si protectia celulelor si tesuturilor de stresul oxidativ crescand astfel rezistenta si capacitatea de autoaparare a organismului. Produsul PROSTATOSALM este util atat barbatilor tineri cu diverse afectiuni care determina marirea prostatei dar mai ales barbatilor cu varsta de peste 50 de ani, deoarece riscul aparitiei unor afectiuni ale prostatei creste odata cu inaintarea in varsta.


Contribuie la:

- buna functionare a prostatei si cailor urinare;
- reducerea manifestarilor neplacute cauzate de cresterea in volum a prostatei: urinari frecvente si dureroase, mai ales in timpul noptii, senzatia de golire incompleta a vezicii, scaderea performantei sexuale;
- detoxifierea organismului prin eliminarea toxinelor la nivel renal;
- sustinerea sistemului imunitar si protectia celulelor si tesuturilor de stresul oxidativ crescand astfel rezistenta si capacitatea de autoaparare a organismului.




Proprietatile plantelor din compozitie:


Vetiveria zizanioides (Ushira) - sustine circulatia sanguina, functiile sexuale si eliminarea bacteriilor si fungilor de la nivelul cailor urinare.


Cucurbita maxima (Dovleac) - semintele de dovleac au un continut bogat de zinc si ulei cu un continut bogat in acizi grasi nesaturati. Sustine functionarea sistemului reproducator, creste fluxul urinar, imbunatateste circulatia sanguina pelvina. Zincul, are rol important in sustinerea imunitatii, integritatii tesuturilor, ADN-ului si ARN-ului si incetineste procesul de imbatranire celulara.

Piper cubeba (Cubeb) - fitonutrientii din fructe cresc diureza si scad inflamatia epiteliului cailor urinare. Creste circulatia sanguina. Are actiune antioxidanta (neutralizeaza radicalii liberi endogeni si exogeni) datorita continutului bogat in polifenoli.

Juniperus communis (Ienupar) - substantele bioactive din fruct sustin diminuarea numarului bacteriilor de la nivelul prostatei si cailor urinare in caz de infectii, litiaza sau alte afectiuni de natura infectioasa de la nivelul apatului urinar. Sustine fluxul urinar normal.

Bergenia lingulata (Paashaanbhed) - fitonutrientii din radacina cresc diureza si inhiba procesul de cristalizare si crestere a cristalelor de oxalat de calciu la nivelul sistemului urinar. Creste nivelul de eliminare a magneziului prin urina.

Dieta pentru afectiunile prostatei:

  • Consumati alimente bogate in zinc si vitamina E.  
  • Consumati fructe, legume(in special cel cu frunze verzi), seminte, cereale si produse lactate.
  • Reduceti consumul de mancaruri grase,  condimentate ,picante si sarate.
  • Reduceti consumul bauturilor alcoolice,cafea.
  • Beti in fiecare zi cat mai multa apa,ceaiuri.
Tatal meu se confrunta in prezent pe langa afectiunile prostatei  si cu o hernie  care ii creaza un disconfort fizic si mental,de cand ia Prostatosalm ,durerea i s-a mai diminuat si inflamatia nu a mai evoluat .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu