miercuri, 3 octombrie 2018

Cum prevenim afectiunile urogenitale?

Conform statisticilor, o femeie din cinci sufera de afectiuni urogenitale, iar un sfert din cele care fac boala se confrunta cu recidive .
Femeile in mod special, sunt expuse riscului de a dezvolta infectii de tract urinar din cauza uretrei scurte si a anumitor factori comportamentali care includ: intarzierea mictiunii,activitatea sexuala ,care favorizeaza colonizarea zonei cu bacterii coliforme.Datorita relatiilor de vecinatate dintre aparatul urinar si cel genital pot sa apara afectiuni la cele doua aparate,deoarece acestea se pot influenta reciproc.

Toamna ,conform unor rapoarte la nivel mondial incidenta acestor afectiuni creste semnificativ .

Infectiile tractului urinar pot fi clasificate:
·         in funcție de localizare:
infectii urinare joase (cistite, uretrite, prostatite) ;
infecţii urinare înalte (pielonefrite);
·         in functie de simptomatologie:
simptomatice ;
asimptomatice;
·         in functie de caracterul infectiei:
complicate ;
necomplicate.

E. coli este cea mai frecventa cauza a infectilor necomplicate de tract urinar. Alti uropatogeni comuni sunt :Enterococcus faecalis, specii de Enterobacter, Staphylococcus saprophyticus, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis și Pseudomonas species.

Infectiile genitale sunt cauzate de urmatoarele microorganisme : Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Trichomonas vaginalis (trihomonoza), Candida Albicans (candidoza), Citomegalovirus, Herpes genital, Gardnerella vaginalis şi Toxoplasma.
Doua dintre cele mai des intalnite afectiuni urogenitale:

Cistita – este  inflamatia vezicii urinare , izolata doar la vezica urinara sau asociata cu alte procese inflamatorii pelvino-abdominale.
Cistita instaurata la nivelul vezicii urinare este cauzata de infectii bacteriene, fungice, virale, cu microorganisme, iar cistita instaurata secundar apare ca urmare a altor afectiuni (boli generale, traumatisme locale, procese inflamatorii pelvine, s.a).
Tratamentul este variat si depinde de forma, cauza si complicaţiile existente ,trebuie sa fie unul individualizat si prescris de catre medicul specialist.

Candidoza vaginala -- este o infectie genitala produsa de ciuperci, cea mai frecventa  fiind Candida albicans. Candida albicans se regaseste in mod firesc in vagin si poate da nastere candidozei numai daca asupra ei actioneaza  factori,  precum progesteronul sau antibioticele ,care o pot deregla sau care, la contactul cu ea, dau nastere unor infecţii.
Candida nu poarta intreaga vina si noi creeam factorii favorizanti ,prin consumul excesiv de zahar,antibiotice si alte produse care ne slabesc sistemul imunitar.
Bifidobacteriile( bacteriile prietenoase) inhiba microorganismele nedorite, avand rolul  de a creşte aciditatea prin producerea de acid lactic si acid acetic .Astfel consumul de iaurt ar fi benefic pentru a preveni aparitia candidozei.

Cum prevenim afectiunile urogenitale:

Pentru a pastra tractul urinar fara bacterii nedorite este indicat sa urinam imediat dupa actul sexual si intodeauna sa ne stergem cu o miscare dinspre fata inspre spate.De asemenea  este recomandata doar lenjeria din bumbac, prin care corpul sa poata respira .

Hidratarea este foarte importanta,  studiile afirma ca antioxidantii din afine reduc capacitatea bacteriilor de a adera la mucoasa vezicii urinare,se recomanda ceaiul sau sucul de afine ,dar orice lichid natural este benefic.Hidratarea fiind la cotele optime, urinarile vor fi mai frecvente si  se va produce o eliminare mai facila a bacteriilor din tractul urinar.

Evitati alimentele care fermenteaza (paine, sosurile, cremele tartinabile), produsele fermentate (alcool, otet), carbohidratii simpli (zahar, melasa, fructe uscate, sucuri de fructe, covrigei etc.) branza cu mucegai,cartofi,porumb , ciupercile si energizantele (ceai, cafea).Toate aceste alimente favorizeaza aparitia candidozei ,de aceea ar fi bine sa fie evitate.

Exercitiile Kegel - contractiile si relaxarile repetate ale muschilor diafragmei pelvine  ajuta in special la persoanele care au probleme de control al vezicii urinare. Exercitiile Kegel sunt usor de efectuat si pot fi facute oriunde, fara ca cineva din jur sa stie. Odata ce s-a gasit modalitatea corecta de a se contracta muschii pelvini, acestia trebuie tinuti incordati timp de 3 secunde si apoi relaxati pentru alte 3 secunde. Acest exercitiu se repeta de cate 10 pana la 15 ori odata.

Vitaminele si mineralele - un sistem imunitar sanatos ajuta organismul sa reziste la infectii. Vitaminele A, C, si zinc ajuta la funcţionarea optima a sistemului imunitar.

Stapanirea emotiilor - emotiile si stresul afecteaza organismul prin eliberarea de cortizol si blocarea sistemului imunitar, determinand eliberarea de substanțe chimice care afecteaza procesele fizice. Furia nemanifestata este o emotie asociata frecvent cu afectiunile urogenitale.

Suplimentele alimentare  din plante medicinale ayurvedice –plantele medicinale indiene aduc beneficii reale pentru sanatatea  aparatului urinar si genital.



Shecure Sirop de la Ayurmed  - contine plante medicinale ayurvedice care mentin echilibrul hormonal feminin, sustine fertilitatea si este un excelent tonic al aparatului genital feminin. Contribuie la functionarea normala a ciclului menstrual (fluxul menstrual normal, stoparea hemoragiilor, refacerea endometrului) si diminueaza neplacerile din perioada premenstruala si menstruala (nervozitate, irascibilitate, dureri in zona pelvina). Echilibrul hormonal mentine tonicitatea, troficitatea si sanatatea aparatului genital feminin si urinar reducand astfel riscul aparitiei unor infectii uro-genitale.

Contribuie la:
- sustinerea starii de sanatate si functionarea normala a aparatului genital feminin;
- functionarea normala a ciclului menstrual si eliminarea starilor de disconfort din perioada premenstruala si menstruala;
- mentinerea capacitatii de adaptare a organismului feminin la stres, suprasolicitari, oboseala si confera o stare de bine prin inducerea calmului si relaxarii si obtinerea de performante fizice si intelectuale;
- echilibrarea nivelului hormonal in premenopauza sau dupa instalarea menopauzei cu efecte benefice in echilibrul fizic si psiho-emotional al femeilor.

Proprietatile plantelor din compozitie:
Saraca asoca (Ashoka) - continutul bogat in minerale si in special calciu asigura un flux saguin menstrual normal. Compusii fitoestrogenici (activitate asemanatoare estrogenilor) sustin endometrul in procesul de refacere si stopare a hemoragiei. Previne aparitia unor infectii uro-genitale.
Caesalpinia sappan (Sappan) - sustine normalizarea fluxului menstrual, stopeaza hemoragiile uterine.
Bacopa monnieri (Brahmi) - optimizeaza functia cognitiva, restabileste calmul in conditii de stres si viata agitata.
Foeniculum vulgare (Fenicul) - contribuie la drenarea lichidelor corporale in exces si la ameliorarea problemelor asociate ciclului menstrual dificil si menopauzei premature.
Withania somnifera (Ginseng indian) - ajuta la adaptarea organismului la conditiile de mediu si sustine mecanismele naturale de autoaparare ale acestuia. Contribuie la tonifierea generala si la obtinerea de performante fizice si mentale normale in condtii de stres si oboseala.
Mesua ferrea (Nagkesar) - planta cu propietati hemostatice in caz de hemoragie uterina sau hemoroizi.
Abroma augusta (Ulat kambal) - mentine fluxul menstrual normal si atenueaza disconfortul din timpul ciclului menstrual.
Emblica officinalis (Amla) - continutul bogat in vitamina C, minerale si vitamine sustin fertilitatea si asigura mentinerea fluxului menstrual normal. Aportul de fitonutrienti sustin sistemul imunitar si este un puternic antioxidant protejand organismul de distrugerile celulare provocate de radicalii liberi.
Aloe barbadensis (Gwarpatha) - sustine peristaltismul intestinal si eliminarea toxinelor din organism si ajuta la ameliorarea manifestarilor neplacute asociate menopauzei.
Salmalia malabarica (Semal) - ajuta la mentinerea echilibrului hormonal feminin.
Symplocos racemosa (Lodhra) - sustine functionarea normala a sistemului reproducator feminin sustinand maturizarea si eliberarea ovocitelor din foliculul ovarian (ovulatia). Contribuie la reglarea fluxului menstrual prin mentinerea tonusului uterin.

Modul de utilizare si doza recomandata:
Copii peste 14 ani si adulti: cate 1-2 lingurite de 2 ori pe zi.
Se administreaza cu 30 de minute inainte de masa, minim o luna (optim 3 luni).

Shecure tablete de la Ayurmed -  este tonic general al aparatului genital feminin, contribuie la normalizarea ciclului menstrual si la eliminarea starilor de disconfort din perioada premenstruala si menstruala. Util in premenopauza sau dupa instalarea menopauzei, prin echilibrare hormonala, cu efecte benefice in echilibrul fizic si psiho-emotional. Previne diminuarea densitatii osoase.
Sustine reglarea nivelului hormonal in premenopauza si dupa instalarea menopauzei cu efecte benefice in echilibrul fizic si psiho-emotional al femeilor. SHECURE tablete asigura aportul nutritional de vitamine si minerale, contribuind la apararea organismului impotriva diminuarii densitatii osoase, asociata tulburarilor hormonale. SHECURE contribuie la intarirea rezistentei organismului prin sustinerea digestiei, metabolismului, eliminarea toxinelor si excesului de apa din organism amanand astfel procesul natural de imbatranire.

Contribuie la:

- sustinerea starii de sanatate si functionare normala a aparatului genital feminin;
- functionarea normala a ciclului menstrual si eliminarea starilor de disconfort din perioada premenstruala si menstruala;
- mentinerea capacitatii de adaptare a organismului feminin la stres, suprasolicitari, oboseala si obtinerea de performante fizice si intelectuale;
- echilibrarea nivelului hormonal in premenopauza sau dupa instalarea menopauzei cu efecte benefice in echilibrul fizic si psiho-emotional al femeilor;
- apararea organismului impotriva diminuarii densitatii osoase, asociate dereglarilor hormonale, prin reechilibrare hormonala si aportul nutritional de vitamine si minerale.

Proprietatile plantelor din compozitie:
Malus sylvestris (Mar paduret) - mugurii mentin nivelul de hormoni steroizi din organism si sustin actiunea progesteronului.
Bacopa monnieri (Brahmi) - extractul din partile aeriene ale plantei optimizeaza functia cognitiva, restabileste calmul in conditii de stres si viata agitata.
Withania somnifera (Ginseng indian) - principiile bioactive din radacina ajuta la adaptarea organismului la conditiile de mediu si sustin mecanismele naturale de autoaparare ale acestuia. Contribuie la tonifierea generala si la obtinerea de performante fizice si mentale normale in conditii de stres si oboseala. Contribuie la relaxarea psihica, are efect pozitiv asupra tulburarilor somnului si concentrarii, precum si asupra iritabilitatii, nervozitatii, oboselii si anxietatii.
Cissus quadrangularis (Hadjod) - extractul din partile aeriene sustine rezolvarea problemelor feminine (menopauza, probleme menstruale, afrodisiac) si problemelor osoase (creste densitatea osoasa si vindecarea fracturilor). Creste nivelul de estrogen si reduce nivelul cortisolului (concentratia de cortisol creste in caz de stres).
Triticum vulgare (Grau) - mentine fluxul menstrual normal eliminand cheagurile si inflamatiile colului uterin. Este detoxifiant si aduce un aport mare de minerale si vitamine care asigura vitalitatea si sanatatea organismului.
Asparagus racemosus (Sparanghel-salbatic) - extractul din radacini echilibreaza sistemul hormonal in caz de debilitate sexuala, favorizeaza cresterea uterului la tinere cu hipoplazie uterina. Are proprietati afrodisiace datorita unui efect asemanator cu testosteronul. Stimuleaza ovulatia si pregateste uterul pentru conceptie. Dupa nastere creste lactatia, normalizeaza dimensiunea uterului si schimba hormonii. Fitoestrogenii din planta ajuta la reglarea nivelului hormonal dupa instalarea menopauzei.

Modul de utilizare si doza recomandata:
Copii peste 14 ani si adulti: cate 1-2 tablete de 2 ori pe zi.
Se administreaza cu 30 de minute inainte de masa, minim o luna, optim 3 luni.
Produs destinat exclusiv persoanelor de sex feminin cu varsta peste 14 ani.

Dupa cum am mentionat mai sus ,toamna creste incidenta acestor tipuri de afectiuni si din pacate nici pe mine nu ma ocolesc.Din fericire nu am complicatii ,dar sunt deranjante ,cand mi-e lumea mai draga ,apare si disconfortul provocat de aceste afectiuni ,in special  durerile pelvino-abdominale sunt insuportabile .Ma duc la medic cand observ ca remediile naturiste nu isi fac efectul ,insa recunosc ca nu ma duc de fiecare data cand am o astfel de problema.Daca fac o cura cu propolis cu purificat 95 %,iau 30 de picaturi de 3 ori pe zi+ un capacel de argint coloidal+ Shecure Sirop,2 lingurite pe zi ,deja dupa 1 zi ma simt mult mai bine si dispar durerile si celelalte senzatii deranjante .Acum am inceput sa iau si Shecure tablete si in combinatie cu siropul sunt sigura ca rezultatele vor fi pozitive.Pe langa acestea mai aplic si o crema recomandata de medicul specialist.

In aceasta perioada puteti beneficia de pachete promotionale:

Pachet Shecure Sirop 1+1 Gratis - 25 RON


Celelalte pachete disponibile le gasiti pe site .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu