miercuri, 15 decembrie 2010

Cosmetice otravitoare

Am citit astazi un articol foarte interesant si chiar mi-a aprins "beculetul" ,stiam si inainte ca in produsele cosmetice sunt o gramada de chimicale dar azi am citit despre cele mai daunatoare si care sunt prezente si in cosmeticele mele personale.Acum ma gandesc sa gasesc inlocuitori mai naturali insa din pacate e cam greu si poate mai "expensive",dar am sa incerc...
Am sa prezint ce nu trebuie sa contina cosmeticele noastre:




1. Parabeni

Sunt extrem de controversaţi, numeroase studii legându-i de apariţia unor tipuri de cancer şi dezechilibre hormonale, după cum avertizează şi cunoscutul cercetător şi neurolog David Servan-Schreiber în cartea sa "Anticancer". Cum îi găseşti trecuţi pe lista cu ingrediente: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, benzylparaben.

2. Ftalaţi

Îi găseşti în instalaţiile sanitare, produsele electronice, cosmetice (inclusiv cele pentru copii), parfumuri şi jucării pentru copii. Efecte nocive pe care le au asupra organismului: dereglări hormonale, alergii, intoxicarea ficatului, infertilitatea şi anomalii genitale la bebeluşi. Cum îi găseşti trecuţi pe lista cu ingrediente: dietilhexilphtalate - DEHP şi toate care se termină în "phthalate".

3. Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Se găseşte în majoritatea şampoanelor, spumantelor de baie şi a săpunurilor, dar şi în produsele de curăţat diverse suprafeţe. Are capacitatea de a pătrunde foarte uşor în piele şi împreună cu efectele nocive ale celorlalte chimicale pot să genereze substanţe cancerigene. Cum îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: sodium lauryl sulfate (SLS, SLES), sodium laurel or lauryl sulfate.

4. Uleiul mineral şi derivatele sale

Sunt produse sintetice ale petrolului procesat chimic care blochează porii şi inhibă funcţiile naturale ale pielii. Atenţie! Uleiurile pentru bebeluşi conţin 100% ulei mineral! Efecte nocive: îmbătrânesc pielea, sunt cancerigene şi pot să producă tulburări hormonale. Cum îl găseşti trecut pe lista cu ingrediente: mineral oil, paraffin, petrolatum, vaselina.

5. Parfumurile sintetice şi coloranţii

Provoacă alergii, sunt cancerigene şi afectează sistemul nervos, potrivit informaţiilor oferite de Cosmetic Data Base. Cum le găseşti trecute pe lista cu ingrediente: fragrance/parfum, FD&C sau D&C urmate de o culoare şi un număr.

6. Triclosan

Îl găseşti în săpunuri, şerveţele umede, pastă de dinţi şi apă de gură, creme auto-bronzante, farduri, deodorante, cremă de ras, detergenţi de vase. Au efecte nocive asupra funcţiilor tiroidei şi este suspectat de scăderea fertilităţii.

7. Dioxane

Prima referire despre posibilele efecte cancerigene a apărut în 1965 şi a fost confirmată în 1978 de National Cancer Institute. Se foloseşte în săpunuri, a creme de corp, geluri de duş. Cum îl găseşti trecut pe etichetă: toate ingredientele care conţin terminaţia "eth".

Studiu: cosmeticele ne "încarcă" zilnic pielea cu 515 chimicale


Un studiu recent realizat de cercetătorii companiei Biosen, din Marea Britanie arată că femeile folosesc, în medie, 13 produse cosmetice în fiecare zi, care conţin în medie peste 515 substanţe chimice. Acelaşi studiu cataloghează parfumurile că fiind cele mai pline de substanţe toxice, având de la 250 până la 400 de ingrediente. Şi lista continuă cu rujurile, loţiunea de corp şi mascara care au între 29 şi 33 de ingrediente.
Sursa:eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu