duminică, 22 mai 2011

Somon in foietaj

 Somon in foietaj

300g de somon
suc de ananas(natural,obtinut din fruct)
2 foi de placinta(din comert)
crema de branza
marar
zeama de portocala
500g sparanghel subtire
1 ou
cateva bobite de strugure alb/rosu

Somonul se pune la marinat in suc de ananas timp de 30 min in frigider.
Se taie capele la sparanghel si se pun in apa clocotita fara capete,apoi se scoate dupa 1 min in apa cu gheata pentru a-si pastra minunata culoare verde.
Se amesteca crema de branza cu mararul verde taiat marunt,bobitele de struguri taiate marunt si putina zeama de la 1/2 de portocala.
Se intinde foaia de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se aseaza bucata de somon,deasupra somonului  in mijloc,se intinde crema de branza,apoi se aseaza sparanghelul deasupra.Se unge cu ou marginile aluatului si apoi se pune cealalta bucata de aluat deasupra,se unge cu ou pe toata suprafata.
Pont:pentru a nu se desface aluatul se cresteaza din cm in cm cu varful neascutit al cutitului.
Se baga la cuptorul incins la 450 C timp de aprox 20 min.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu