Somon in foietaj
300g de somon
suc de ananas(natural,obtinut din fruct)
2 foi de placinta(din comert)
crema de branza
marar
zeama de portocala
500g sparanghel subtire
1 ou
cateva bobite de strugure alb/rosu
Somonul se pune la marinat in suc de ananas timp de 30 min in frigider.
Se taie capele la sparanghel si se pun in apa clocotita fara capete,apoi
se scoate dupa 1 min in apa cu gheata pentru a-si pastra minunata
culoare verde.
Se amesteca crema de branza cu mararul verde taiat marunt,bobitele de
struguri taiate marunt si putina zeama de la 1/2 de portocala.
Se intinde foaia de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,se
aseaza bucata de somon,deasupra somonului in mijloc,se intinde crema de
branza,apoi se aseaza sparanghelul deasupra.Se unge cu ou marginile
aluatului si apoi se pune cealalta bucata de aluat deasupra,se unge cu
ou pe toata suprafata.
Pont:pentru a nu se desface aluatul se cresteaza din cm in cm cu varful neascutit al cutitului.
Se baga la cuptorul incins la 450 C timp de aprox 20 min.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu