marți, 11 decembrie 2012

Sa mancam Bio si romaneste si sa traim regeste

Aducandu-mi aminte de lectiile de biologie din generala stiu ca "bio" inseamna viata.Si ce poate fi mai frumos decat viata,aceasta mica floare care se naste din iubire ,se bucura de toate minunatiile pamantului ,dar si de dezastrele provocate de alte flori mai haine care nu au invatat cum sa-si  iubeasca semenii si natura.Iar in cele din urma se ofileste si moare ,fie moare fericita fiindca a trait sanatos si bucurandu-se de tot ce ofera natura,fie moare trista si chinuita de florile rele.

Un stil de viata bio,este un stil de viata sanatos,si ar trebui sa fie singurul stil pe care sa-l adoptam ,dar din pacate chimicalele ne-au acaparat si ne fura incet din sanatate si din bucuria unei vieti linistite si lungi.Dar putem sa facem propriile alegeri si sa nu ne lasam influentati de miliardele de produse pline de chimicale care ne distrug lent.
Putem face alegeri potrivite pentru sanatatea noastra ,putem alege produsele bio si bineinteles romanesti,pentru ca si romanii pot face lucruri de calitate si sanatoase.In primul rand trebuie sa avem grija la alimente ,sa ne informam si sa cumparam cu atentie,produse 100% naturale ,sa optam pentru cosmetice care au in compozitie numai produse naturale ,la fel si in cazul detergentilor ,sa ne intoarcem catre natura,caci numai ea ne mai poate salva si sa nu uitam si de haine,ati vazut cum si marile branduri ne pacalesc si folosesc substante toxice care atenteaza la sanatatea noastra ,trebuie sa acordam o foarte mare atentie tuturor produselor de care avem nevoie pentru a trai sanatos si armonios.

Recent am descoperit un magazin online romanesc care comercializeaza produse bio, Apimond.ro.Unde gasim produse de ingrijire a fetei,corpului,parului s.a,cosmetice naturale si produse apicole bio(miere,laptisor de matca,propolis,polen.)


"Brandul Apimond a luat fiinta in 1992, insa are in spate o traditie in apicultura de patru generatii. Astazi, Apimond isi propune sa devina un lider pe piata locala a produselor premium, atat pentru produsele apicole, cat si pentru produsele cosmetice bio-organice.
Apimond isi propune sa demonstreze ca se poate si altfel si de aceea a imbratisat cauza Bio, prin desfasurarea unei activitati nepoluante, menite sa contribuie la reasezarea echilibrelor naturale. Compania face toate eforturile necesare pentru dezvoltarea sectorului Bio si pentru impunerea produselor Bio pe piata romaneasca, din respect pentru albine, mediu inconjurator si consumatori.
Ingredientele naturale ce intra in compozitia produselor provin din agricultura ecologica, fiind un cocteil fascinant de flori, fructe, seminte, plante si produse ale stupului, care confera frumusete şi sanatate. Astfel, bazandu-se pe o traditie de patru generatii de apicultori si fiind mereu la curent cu trendurile pietei si asteptarile consumatorilor, Apimond lanseaza noi game de produse bio a caror calitate de exceptie este deja recunoscuta. In plus, prin actiunile de promovare pe care le intreprinde, Apimond contribuie semnificativ la educarea publicului, prin actiuni de constientizare a beneficiilor pe care le aduc produsele bio, prin promovarea unei mentalitati eco, sanatoase.



Care este diferenta intre mierea obisnuita si mierea Bio?
Calitatea mierii Bio este atent controlata si certificata de organisme internationale specializate. In cazul mierii obisnuite, nu exista decat autocontrolul pe care si-l face producatorul.
Sistemul de acreditare Bio, deloc simplu, este menit sa asigure tocmai certitudinea calitatii produsului. Astfel, chiar daca, de multe ori, micii producatori pot oferi produse care ar corespunde conceptului Bio, nu ai cum sa stii acest lucru atat timp cat nu exista o atestare in acest sens. Este motivul pentru care brandul Apimond a facut eforturile de a obtine atat certificarea de catre organismul de inspectie si certificare a produselor alimentare Lacon GmbH, cat si de catre organismul de inspectie si certificare a produselor cosmetice Ecocontrol GmbH (in curs de certificare)."


Eu ador mierea si toate produsele apicole sunt adevarate comori pentru sanatate,contin o multime de vitamine si minerale,imi dau energie ,imi stimuleaza sistemul imunitar si ma protejeaza impotriva diverselor boli,imi protejeaza stomacul .
Mierea si laptisorul de matca sunt bune si pentru ten au efect antiimbatranire,imi hidrateaza tenul,vindeca ranile.
Mie imi place gustul mierii de padure,cea de la Apimond.ro este bio si arata delicios


Mierea de pădure conține mai multe minerale, mai multe uleiuri esențiale și o aromă mai puternică față de celelalte sortimente de miere. Este recomandată în tratamentul spasmofiliei la adolescenti, rahitismului la copii și adolescenti,în osteoporoză și afectiuni articulare la adulțși vârstnici. Întărește sistemul imunitar slăbit, este frecvent recomandată în tratamentul spasmofiliei la adolescenți, rahitismului la copii și adolescenți, în osteoporoză și afecțiuni articulare la adulțși vârstnici. Mierea de pădure este utilă și persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.
Provine din apicultura ecologică românească, recoltată prin metode tradiţionale din zonele de şes, deal şi munte. Albinele adună seva pomilor (mană) de pe frunze şi flori transformând-o în miere.
La fel de delicios arata si mierea de zmeura ,mmm eu ador zmeura 

Mierea de zmeură - are o aromă discretă de zmeură, cu parfum proaspăt și gust plăcut. Se recomandă pentru îndulcirea ceaiurilor folosite ca remediu în stări gripale, tuse și răceală. Reglează activitatea ovarelor, previne apariția unor afecțiuni precum osteoporoza și este cunoscută ca reîntineritoare pentru ten. 
Mierea provine din apicultura ecologică românească și este recoltată prin metode tradiţionale din zonele de şes, deal şi munte. Albinele culeg nectarul florilor și printr-o alchimie ştiută doar de ele îl transformă în miere.
O miere mai speciala,este mierea de salcam cu baton de vanilie,doua combinatii minunate,eu ador atat mierea cat si aromatul baton de vanilie


Miere de salcâm cu vanilie  ( cu baton de vanila burbon ) este un produs cu o savoare deosebită de miere de salcâm și vanila burbon autentic.
Pentru iubitorii de miere  este un vis ce poate da diverse utilizări pline de fantezie și experiențe cu gust special.


De ce aleg produsele Bio romanesti?Aleg produse Bio deoarece ma ajuta sa ma mentin sanatoasa atat in interior cat si in exterior cu bani putini.

Voi de ce alegeti produse bio romanesti?

8 comentarii:

  1. Mierea aia cu zmeura arata super, parca iti vine sa inghiti cu lingura, nu cu lingurita.

    Eu aleg produse romanesti pentru am crescut cu ele, si daca atunci cand eram copil, nu imi placea ideea de leac babesc, acum caut leacurile si evit din toata inima medicamentele. Servesc deseori miere pentru problemele gatului, pentru un ceai mai gustos, pentru un iaurt mai special sau ptr o arsura mai urata.
    Nu doar miere bio cumpar, ci si suplimente, gen spirulina, catina, fructe uscate, otet, etc.
    Apelez la produse bio romanesti pentru ca tara noastra are multe comori ascunse, vreau sa gust si eu din ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. foarte frumos spus...si eu iau suplimente spirulina ,mai ales catina,am pus si in miere ,am fost la cules de catina:)am zis ca scriu si despre aceasta experienta

      Ștergere
  2. da da chiar sa scrii, caci inca nu e asa populara pe la noi si piticii mici cam fug de catina ca e acra, insa o cura de 1 luna- 2 nu are cum sa strice.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aleg produsele bio pentru ca sunt sanatoase, fara coloranti.Aleg produsele bio romanesti pentru ca am incredere mai mare in produsele romanesti decat cele adus din strainatate.La noi stiu bine ca se gasesc diverse flori, fructe, seminte si plante care sunt foarte bune pentru sanatatea noastra.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu aleg produsele bio pentru ca sunt adepta unui stil de viata sanatos, incerc sa am o alimentatie echilibrata si produsele bio sunt tot ce am nevoie, ele imi dau putere, energie si au grija de sanatatea mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si mie imo plac produsele Bio pentru o viata mai sanatoasa si le prefer pe cele romanesti.
    FB;Janeta Janet

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord cu tine sa sprijinim producatorii din Romania mai ales daca este vorba de produse bio!
    fb-Monika Erzsebet

    RăspundețiȘtergere