joi, 21 martie 2013

Top 5 mituri despre sanatate in care oamenii cred by Dr Oz


Toata lumea stia ,inclusiv eu ,atunci cand iti curge sange din nas ,te apleci pe spate si gata sangele se opreste ,aparent trece dar nu este corect fiindca sangele ajunge inapoi in interior si apoi in stomac si poate provoca alte neplaceri ,stiti voi ce se intampla cand stomacul respinge ceva .
Varianta corecta ar fi sa tineti apasat cu degetele pe partea moale a nasului si sa va aplecati spre fata.


Majoritatea oamenilor care sufera de o arsura sunt tentati sa puna gheata pe rana,ei bine acest lucru este total gresit fiindca gheata distruge si mai mult tesutul deja afectat de arsura.
Varianta corecta ar fi sa tinem mana ,spre exemplu, in apa rece timp de 20 de minute.


Atunci cand ne raneam in copilarie bunicii ne spuneau sa lasam rana eventual curatata,asa libera sa intre in contact cu aerul si asa se usuca mai repede ,complet gresit.
Varianta corecta ar fi sa curatam rana si sa o acoperim cu un bandaj,deoarece lasand-o descoperita aerul nu face altceva decat sa o mareasca si sa ingreuneze vindecarea .Rana are nevoie de un mediu umed pentru ca pielea din jur sa se lipeasca mai repede.


Unii oameni obisnuiesc sa bea alcool seara pentru a dormi mai bine,e adevarat ca alcoolul relaxeaza pe moment,insa nu ne ajuta sa dormim mai bine.Dupa ce isi va face efectul ne vom trezi simtindu-ne mult mai rau decat inainte si astfel somnul va fi mult perturbat.


De asemenea unii oameni sunt tentati sa doarma o ora sau 2 dupa-amiaza,spunand ca se simt mai odihniti dupa.Insa nu e tocmai asa ,dupa cele doua ore creierul care a stat relaxat se va dezmorti mai greu si astfel si omul nu mai are energia necesara pentru a-si continua activitatile,iar seara automat va adormi mai greu daca a dormit in timpul zilei.
Varianta corecta ar fi ca somnul de dupa-amiaza sa nu dureze mai mult de 30 de minute .



6 comentarii:

  1. Daca ai sti cat m-am invartit sa comentez pe aici si tot nu reusesc fara sa folosesc un cont de google sau wordpress. Nu vrei sa adaugi si optiunea unde ne putem trece numele si adresa blogului?
    Maya Secret

    RăspundețiȘtergere
  2. uite ca tot mai avem de invatat cat traim - unele le stiam ,altele nu dar miar place sa mai citesc .

    RăspundețiȘtergere