sâmbătă, 15 februarie 2014

5 sfaturi si trucuri despre curatenie partea I

Curatenia este foarte importanta,insa ocupa mult timp si ne consuma toata energia ,mai ales dupa munca .Am gasit un set de 55 de sfaturi si trucuri care ne pot ajuta sa facem o curatenie ca la carte ,fara prea mult efort ,le voi prezenta pe rand  in 10 postari .

1.Igienizarea buretilor

Buretii sunt un adevarat "castel" de microbi/bacterii, cu ei curatam mai usor fiindca absorb usor murdaria si grasimea ,dar si ei trebuie dezinfectati pana le vine randul sa ii aruncam.De aceea cel mai usor truc este sa-i introducem pentru cateva minute(2-3min) in cuptorul cu microunde si Voila! vor diparea pana la 99 % dintre microbi.



2.Curatarea usilor de lemn de la mobila din bucatarie

Tot deschizand usile de la mobila de bucatarie ,in timp lemnul de inegreste ,adunandu-se mizerie.Pentru a curata lemnul se prepara un amestec din:

o parte ulei vegetal si doua parti bicarbonat de sodiu ,se amesteca si cu ajutorul unei periute sau al unui burete se freaca lemnul cu acest amestec pana se indeparteaza toata mizeria. 

55 trebuie să-citit de curățare Tips & Tricks

3.Spalarea jucariilor de dimensiuni mici

Jucariile sunt pline de microbi si bacterii , sunt preferatele copiilor si s-ar juca nonstop cu ele  ,le mai baga si prin gurita ,de aceea e important sa fie si ele dezinfectate.O solutie practica ,este spalarea in masina automata ,se introduc intr-un sac de rufe si apoi se baga in masina de spalat la o temperatura mica .






4.Curatatul tavilor 

De la atata gatit se aduna murdaria in timp ,se intareste si greu mai scapi de ea, solutia ar fi urmatoarea:
se aplica un strat de bicarbonat de sodiu peste murdarie , un strat de apa oxigenata apoi un ultim strat de bicarbonat de sodiu , se lasa sa actioneze si murdaria dispare,daca nu in totalitate mai repetati procedura si cu alta ocazie .

55 Must-Read Cleaning Tips & Tricks

 http://www.onegoodthingbyjillee.com/

5.Curatarea lustrei 

E destul de enervat sa cureti lustra mai ales daca ai si elice , praful se raspandeste in toata camera ,de aceea daca doriti un pont iata-l:

in loc de carpa sau pamatuf folositi o fata de perna si asa tot praful va ramane interiorul fetei de perne si ati scapat de curatat toata camera.

Pillowcase as Ceiling Fan Duster

Cum vi se par aceste trucuri?





4 comentarii: