sâmbătă, 7 iulie 2018

Pressure Down pentru reglarea ritmului cardiac si normalizarea tensiunii arteriale

Tensiunea arteriala reprezinta presiunea exercitata de coloana de sange asupra peretelui vascular, in timpul contractiei si relaxarii ritmice a inimii.

Presiunea sanguina are doua componente :

  • presiunea sistolica - este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se contracta (in sistola) - cu valori normale intre 100 si 120 mm coloana de mercur (Hg);

  • presiunea diastolica - este presiunea exercitata asupra peretilor arteriali cand inima se relaxeaza intre doua contractii (in diastola) - cu valori normale sub 80 mmHg.
Cea mai frecventa boala cardiovasculara este hipertensiunea arteriala, cu o  importanta cauza de mortalitate in randul populatiei adulte .De aceea este foarte important sa ne monitorizam tensiunea arteriala si mai ales sa stim care sunt valorile normale si cele anormale.

Clasificarea hipertensiunii arteriale la persoanele peste 18 ani ,conform noului ghid din 2017 pe tema hipertensiunii ,lansat de Asociatia Americana a Cardiologilor (AHA):


 Categoria
Sistolic 
(mmHg)
Diastolic (mmHg)
Normala
< 120
< 80
Prehipertensiune
120 - 129
< 80 
Hipertensiune stadiul 1
130 - 139
80 - 90
Hipertensiune stadiul 2
>/= 140
>/= 90
 Noul ghid cuprinde cateva recomandari de baza pentru mentinerea unei tensiuni arteriale normale :
  • Scaderea in greutate: minimum un kilogram pentru persoanele supraponderale;
  • Dieta alimentara sanatoasa: bogata in fructe, legume, cereale integrale,seminte si saraca in grasimi saturate;
  • Scaderea aportului alimentar de sodiu: sub 1,5 g/zi;
  • Cresterea aportului alimentar de potasiu: intre 3,5 si 5 g/zi;
  • Activitate fizica : exercitii aerobice si exercitii pentru rezistenta;
  • Reducerea consumului zilnic de alcool: 1 bautura alcoolica/zi pentru femei și 2/zi pentru barbati.

Consultati medicul pentru recomandari personalizate ,potrivite  organismului si stilului vostru de viata.

Vara este anotimpul cel mai iubit , ne rasfatam cu vacante si  drumetii  ,cand soarele ne este prieten ,dar poate fi si dusman . In zilele caniculare, efortul si excesele de tot felul ne pot pune la grea incercare inima si vasele de sange. De aceea , preventia joaca un rol foarte important.

Plantele medicinale ayurvedice sunt ideale pentru a preveni eventualele probleme cardio-vasculare si pentru a mentine o inima sanatoasa.
Suplimentul alimentar PRESSURE DOWN,  de la Ayurmed contine plante medicinale ayurvedice care contribuie la mentinerea unei tensiuni arteriale sanatoase, factor important in mentinerea sanatatii sistemului cardio-vascular si altor organe care la randul lor influenteaza tensiunea arteriala. 

Contribuie la mentinerea sanatatii si a functionarii normale a inimii prin cresterea puterii de contractie, a randamentului muschiului cardiac, normalizarea ritmului batailor inimii, asigurand astfel o tensiune normala. Contribuie la o circulatie sanatoasa si la o tensiune arteriala in limite normale prin mentinerea elasticitatii si structurii vaselor de sange.


Sustine sanatatea vaselor sistemului circulator prin mentinerea nivelului si raportului normal al lipidelor din sange prin cresterea metabolizarii si eliberarea de energie. PRESSURE DOWN sustine eliminarea excesului de apa din organism ceea ce duce la normalizarea volumului plasmatic si a tensiunii arteriale. Mentine capacitatea de adaptare a organismului la stres fizic si psihic la persoanele suprasolicitate si varstnici, reducand stresul psihic care poate declansa hipertensiune arteriala, insomnie, oboseala, imbatranirea prematura. Sustine sistemul imunitar si sistemul antioxidant endogen, crescand rezistenta si capacitatea organismul de adaptare la conditii de stres.

Contribuie la:

- mentinerea valorilor tensiunii arteriale in limite normale;
- mentinerea starii de sanatate si functionarea normala a inimii si sustinerea circulatiei coronariene si sistemice;
- mentinerea tensiunii arteriale in limite normale prin mentinerea elasticitatii si structurii vaselor de sange. Sustine sanatatea vaselor sistemului circulator prin mentinerea nivelului si raportului normal al lipidelor din sange prin sustinerea cresterii metabolizarii lor;
- eliminarea excesului de apa din organism cu echilibrarea volumului plasmatic si a tensiunii arteriale.


Proprietatile plantelor din compozitie:

Withania somnifera (Ginseng-indian) - este adaptogen, contribuie la tonifierea generala si la obtinerea de performante fizice si mentale normale in conditii de stres si oboseala, incetineste imbatranirea. Este neuroprotector, fortifica structurile nervoase, imbunatateste concentrarea si memoria prin mentinerea structurii neuronilor, sinapselor si neurotransmitatorilor. Sustine functia cardiaca prin cresterea fortei de contractie si mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. Induce starea de relaxare, reduce stresul psihic care poate declansa hipertensiune arteriala, insomnie, oboseala, cresterea glicemiei si colesterolului, slabirea musculaturii, imbatranirea prematura. Sustine sistemul imunitar si sistemul antioxidant endogen, crescand rezistenta si capacitatea organismul de adaptare la conditiile de mediu.

Allium sativum (Usturoi) - sustine normalizarea tensiunii arteriale prin efectul vasodilatator si prin cresterea eliminarii apei din organism. Contribuie la eliminarea radicalilor liberi (fiind un puternic antioxidant) si la revigorarea sistemul imunitar. Imbunatateste profilul lipidic din sange si intareste potentialul antioxidant sanguin. Reduce durerile artritice fiind un bun antiinflamator.

Tribulus terrestris (Coltii-babei) - sustine circulatia sanguina, scade tensiunea arteriala si este protector cardiac si coronarian. Reduce concentratia lipidelor serice. Este un diuretic eficient, scazand retentia de lichide.

Leptadenia reticulata (Jivanti) - este un tonic general, antimicrobian si antifungic. Scade ritmul si puterea de contractie a inimii si astfel scade tensiunea arteriala pe termen lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu