joi, 14 iunie 2018

Sfaturi pentru imbunatatirea memoriei

Perioada examenelor a inceput sau urmeaza sa inceapa pentru elevi si studenti .Timpul petrecut invatand este esential pentru a trece cu bine de aceasta perioada ,insa poate deveni si un dusman, fiindca odata cu trecerea lui ,se acumuleaza emotii intense ce pot provoca stres si anxietate.Efectele stresului pot fi resimtite la nivel psihic,comportamental si fizic.
Stresul si anxietatea provocate de aproprierea examenelor sunt legate intre ele si produc urmatoarele efecte:

  • capacitatea de concentrare se diminueaza ;
  • memorarea informatiilor devine mai dificila;
  • apar ganduri si scenarii negative ,apare teama de esec;
  • se instaleaza o stare o oboseala permanenta;
  • starea emotionala devine instabila;
  • somnul este si el perturbat ,noptile pierdute afecteaza calitatea  si beneficiile acestuia;
  • apare o tensiune in tot corpul;
  • pofta de mancare scade,sau din contra la unele persoane apare mancatul compulsiv;

Insa pentru a reusi sa treceti cu bine de aceasta perioada stresanta ,exista diferite tehnici si remedii care va pot imbunatati starea emotionala :

Alimentatia este foarte importanta pentru functionarea optima a organismului,acizii grasi Omega 3 ce se regasesc in nuci,seminte,somon s.a,aduc multe beneficii pentru creier,unul dintre ele ar fi imbunatatirea memoriei.Hidratarea este esentiala ,apa dupa cum stiti este combustibilul vietii.

Somnul este si el foarte important, fiindca ajuta creierul sa se curete de toxine , sa stocheze informatiile  si sa se relaxeze pentru a fi gata de un noua avalansa de informatii.Si somnul de la pranz ajuta foarte mult memoria si invatarea.

Relaxarea ajuta atunci cand emotiile negative au ajuns la cote alarmante,ea aduce echilibrul si astfel memorarea este din nou eficienta.Meditia este o metoda buna de relaxare ,unele metode pot creste inteligenta generala, permitand persoanei  sa raspunda la noi situatii cu o mai mare adaptabilitate, creativitate si intelegere.


Metodele de invatare se pot dovedi eficiente daca o aplicati pe cea care vi se potriveste sau  cea care va atrage ,iata trei exemple:

"Paradoxul Brutaru – brutar“ -  fotografia unui om a fost aratata catre doua grupuri . Unui grup i s-a spus ca numele de familie al omului este Brutaru, iar celuilalt grup ca omul din poza este brutar.Mai tarziu, cand li s-a aratat din nou fotografia cei carora li se spusese ocupatia omului din imagine si-au amintit mai bine cuvantul.
Explicatia ar fi urmatoarea:atunci cand s-au gandit la  brutar,au asociat si alte imagini legate de ocupatia acestuia:bucataria,painea s.a si astfel le-a fost mai simplu sa-si aminteasca .




Metoda ”Ceapa” - cea mai aplicata,cred eu ,presupune ca din fiecare capitol sa rescrieti  cele mai importante idei ,pe care sa   puteti aseza urmatoarele straturi de cunostinte.  Miezul trebuie sa contina informatiile cele mai importante.Detaliile trebuie sa constituie ultimul strat.



Metoda ”Confucius”Spune-mi şi voi uita, arată-mi şi poate îmi voi aduce aminte, implică-mă şi voi înţelege”




Remediile naturale ayurvedice ayur inseamna "viata", iar veda inseamna "adevar" sau "cunostinta",

Ayurveda ne ajuta sa ne regasim echilibrul pierdut.


Siropul MEMO ON  propus de specialistii in Ayurveda este un produs natural  pentru memorie si concentrare ,ce poate fi administrat atat copiilor si adolescentilor aflati in perioada de examene, cat si adultilor aflati in perioade stresante, ajutandu-i pe acestia prin cresterea capacitatii de concentrare si de memorare a informatiilor.






MEMO ON sirop contine plante medicinale ayurvedice care contribuie la functionarea normala a capacitatii de concentrare si memorare, sustinand randamentul intelectual. Ginkgo biloba ajuta functiile cerebrale integrative (memoria, perceptia, concentrarea) si coordonarea fizico-mentala. Rosmarinus officinalis si Melissa officinalis sunt recunoscute pentru mentinerea atentiei, concentrarii, a capacitatii de intelegere, de prelucrare, sistematizare si de retinere a informatiilor. MEMO ON sirop sustine elevii si studentii la efort psihic si intelectual intens, mai ales in perioada examenelor.

MEMO ON - sirop contribuie la:
-          functionarea normala a capacitatii de concentrare si memorare, sustinand randamentul intelectual;
-          sustinerea elevilor si a studentilor la efort psihic si intelectual intens, mai ales in perioada examenelor.

Proprietatile plantelor din compozitie:

Ginkgo biloba (Arborele-pagodelor), frunze- Ginkgo Biloba contine numeroase substante flavonoide, dar si luteol, glucozid, bilobetol, ginkgetol, proantocianini sau ginkgolide contribuind la optimizarea functiei cerebrale, sustine circulatia sanguine cerebrala, astfel mentine aportul necesar de oxigen si glucoza in creier. Mentine echilibrul mental si ajuta la sustinerea performantelor mentale. Prin efectul antioxidant contribuie la incetinirea proceselor de imbatranire celulara.

Rosmarinus officinalis (Rozmarin), frunze- Rozmarinul este stimulant cognitiv, ajuta la normalizarea circulatiei periferice si cerebrale, mentine memoria si capacitatea de concentrare in caz de suprasolicitare psihica. Antioxidantii din rozmarin, cum ar fi acizii carnosic si rosmarinic, protejeaza creierul de stresul oxidativ.

Melissa officinalis (Roinita), parti aeriene- Roinita reduce starile de agitatie, stres si suprasolicitare. Are efecte intineritoare asupra celulelor nervoase si neuronilor si contribuie la imbunatatirea memoriei. Are doua componente primare, eugenolul si acidul rosmarinic care mentin sanatatea sistemului nervos. Eugenolul este un antioxidant ce sustine procesele naturale de vindecare ale organismului prin eliminarea radicalilor liberi care afecteaza celulele creierului. Ajuta la mentinerea nivelurilor de antioxidanti ai organismului, dismutaza si glutation peroxidaza. Acidul rosmarinic promoveaza un efect antidepresiv. Acidul rosmarinic incurajeaza fluxul sanguin, care ajuta la mentinerea sanatatii celulelor cerebrale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu