sâmbătă, 27 octombrie 2018

Feminine Touch - remediu natural pentru dereglari hormonale!

 In prezent  din pacate  dezechilibrele hormonale  ,sunt ceva obisnuit inca de la varste fragede, imi amintesc  faptul ca, atunci cand eram la liceu, aveam colege care sufereau de chisturi sau alte tulburari menstruale.
 
Alimentatia are o influenta importanta asupra mediul hormonal:

- in mod  direct, in mancare  sunt prezenti  hormoni naturali, sintetici , substante care imita efectul hormonilor in corp

Hormonii naturali

Hormonii sunt prezenti in mod natural in alimente de la plante si animale.Daca alimentele sunt produse prin metode traditionale ,bio cum e la moda acum, atunci nivelul acestor substante este foarte redus si astfel  se echilibreaza reciproc.

Hormonii sintetici

Hormonii  sintetici de crestere si hormonii steroidici (sexuali; estrogeni, progesteron, testosteron) sunt cei mai folositi in procesul de crestere al animalelor. O mica parte din acesti hormoni raman in carne si in produsele de origine animala,desi o parte sunt distrusi de bariera noastra intestinala,nu sunt eliminati complet si ne pot afecta sanatatea.

Pesticidele, aditivii alimentari, substantele rezultate prin procesare pot perturba grav functionarea normala a sistemului hormonal, prin inhibarea activitatii unor glande, actionand similar sau chiar mai puternic decat hormonii naturali.

Hormonii sintetici(si cei folositi in anticonceptionale) sunt responsabili de amplificarea dezechilibrelor hormonale si metabolice si pot avea urmatoarele efecte adverse : cancer, boli cardiovasculare, tulburari emotionale, afectiuni hepato-biliare, renale, cutanate, vizuale etc.
 
Orice substitutie hormonala, fie ca este naturala sau artificiala , de fapt, determina organismul sa incetineasca productia propriilor hormoni naturali, inclusiv melatonina, DHEA, progesteron si hormonul de crestere uman. Terapia de substitutie hormonala nu trateaza cauzele nici unui dezechilibru hormonal, ci doar perpetueaza simptomele.
 
 
Terapia de restaurare hormonala este cea indicata, prin modularea productiei si emisiei hormonilor dezechilibrati, optimizarea  transportului si receptiei hormonilor.

Spre exemplu daca un aveti un nivel scazut al hormonului x ,terapia prin substitutie e simpla, va propune un hormon x sintetic ,care va poate provoca alte probleme de sanatate.Terapia de restaurare hormonala va propune analizarea cauzei care a determinat scaderea hormonului x si tratarea acesteia.
 
-in mod indirect, prin reactia organismului la cantitatile si calitatea diferitilor nutrienti (fitonutrienti ,grasimi, proteine, carbohidrati, minerale, vitamine, enzime).

Excesul de carbohidrati, proteine si grasimi cu efect inflamator duce, de la o varsta frageda , la sindromul metabolic, diabet, boli cardiovasculare, hipotiroidie, instalarea pubertatii precoce, s.a

Alimente procesate, pline de hormoni, zahar, aditivi sunt alimente moarte ,care nu ne hranesc ,ne dezechilibreaza organismul si ne imbolnavesc.
 
 
Sanatatea si calitatea vietii noastre depind in mod direct de echilibrul hormonilor, aceste semnale chimice , regleaza aproape totul in organism: de la tensiunea arteriala, durata ciclului la femei  pana calitatea si cantitatea somnului.

Acestia joaca un rol esential in procese extrem de diverse cum ar fi: cresterea, repararea celulelor, apetitul, metabolismul, fertilitate, reproducerea, controlul durerii sau inflamatiei etc. 
Acesti mesageri fiziologici sunt produsi in tot corpul, și prin comunicarea lor intre ei si cu organele noastre, ajuta la mentinerea unui echilibru care asigura sanatatea si fericirea unei persoane.
Uneori acest echilibru hormonal se poate deregla  si nu tine cont de varsta,de aceea plantele medicinale indiene sunt o alternativa naturala pentru restabilirea echilibrului.


 
Suplimentul alimentar Feminine Touch contine un amestec de plante renumite pentru aportul optim de fitohormoni, ce mentin structura, elasticitatea si dimensiunea sanilor in mod armonios. Fitonutrientii din plante au efect regenerant si tonic asupra aparatului genital feminin, sustinand echilibrul hormonal, desfasurarea normala a functiilor sexuale si mentinerea echilibrului psihic al femeii pe termen lung. Contribuie la o buna functionare a glandelor mamare in special in perioada de lactatie cu mentinerea cantitatii si calitatii laptelui.

Feminine Touch de la AYURMED sprijina desfasurarea normala a proceselor digestive si a celor responsabile de eliminarea apei din organism.

Contribuie la:

- mentinerea echilibrului hormonal natural al femeilor;
- cresterea sanilor si pastrarea elasticitatii si tonicitatii lor;
- mentinerea tonusului aparatului genital feminin;
- mentinerea functiilor glandelor mamare pentru o lactatie corespunzatoare cantitativa si calitativa.
 
Proprietatile plantelor din compozitie:

Pueraria tuberosa (Varahi kand) - pulberea de rizom este bogata in fitoestrogeni si pe langa efectul de crestere a sanilor previne si osteoporoza, iar tenul devine frumos si luminos. Plantele care contin fitohormoni, mentin sanatatea hormonala a femeii pe termen indelungat si elimina efectele secundare nedorite.

Asparagus racemosus (Shatavari) - fitonutrientii din radacini echilibreaza sistemul hormonal in caz de debilitate sexuala, favorizeaza cresterea uterului la tinere cu hipoplazie uterina. Are proprietati afrodisiace datorita unui efect asemanator cu testosteronul. Stimuleaza foliculogeneza si ovulatia si pregateste uterul pentru conceptie. Dupa nastere creste lactatia, normalizeaza dimensiunea uterului si schimba hormonii. Fitoestrogenii din planta ajuta la reglarea nivelului hormonal dupa instalarea menopauzei.

Glycyrrhiza glabra (Lemn-dulce) - sustine cresterea nivelului de estrogen si mentine echilibrul hormonal la menopauza. Glycyrrhiza glabra ajuta la functionarea normala a digestiei si mentine tranzitul intestinal normal. Fitonutrientii contribuie si la mentinerea sanatatii sistemului respirator.

Asparagus adscendens (Safed musli) - sustine echilibrul hormonal si functiile sexuale. Sustine productia de estrogen, creste fertilitatea si sanatatea sistemului reproducator.
Foeniculum vulgare (Fenicul) - fitonutrientii din fructe mentin echilibrul natural al florei intestinale care are rol important in procesul de digestie ajutand la functionarea normala a procesului de digestie, tranzitului intestinal si la eliminarea gazelor cu diminuarea colicilor si meteorismului.

Trigonella foenum graecum (Schinduf ) - contribuie la o buna functionare a glandelor mamare in special in perioada de lactatie cu mentinerea cantitatii si calitatii laptelui. Echilibreaza sistemul hormonal la menopauza. Reduce rezistenta periferica la insulina si stimuleaza secretia de insulina.

Modul de utilizare si doza recomandata: 
Adulti: cate 1-2 tablete, de 3 ori pe zi. 
Se administreaza inainte de mesele principale.
Pentru uzul exclusiv al femeilor adulte.

Nu se administreaza cu 3-4 zile inaintea menstruatiei si nici in timpul acesteia. 

Contraindicat femeilor insarcinate, precum si in caz de hipertensiune arteriala, edeme, osteoporoza, chisturi ovariene,fibrom uterin, noduli la sani.

Fara efecte adverse la doza si modul de utilizare recomandate. Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos

Intrebari frecvente:

De ce nu se administreaza in timpul menstruatiei?

Suplimentul Feminine Touch nu se administreaza in timpul menstruatiei deoarece poate sa determine accentuarea si prelugirea ei.

Efectul  de crestere a dimensiunii sanilor se pastreaza permanent?

Persistenta efectului depinde de deficitul de estrogeni pe care il aveti, de durata tratamentului  si de starea de echilibru in plan afectiv.

De ce nu este recomandat in caz de chisturi ovariene,fibrom uterin?

Suplimentul Feminine Touch aduce un plus de estrogeni, de  aceea nu este indicat in caz de chisturi functionale.
Daca fibromul a aparut pe fond de dereglare hormonala (crestere de estrogeni) nu este indicat sa luati Feminine Touch pentru ca acesta contine fitoestrogeni si este posibil ca fibromul sa creasca.

 Feminine Touch interactioneaza cu anticonceptionalele?

Suplimentul Feminine touch contine estrogeni vegetali  de aceea este posibil ca pe perioada tratamentului sa fie necesar sa va protejati suplimentar, sa nu fie suficiente doar anticonceptionalele.

In aceasta perioada puteti beneficia de pachet promotional:

Pachet Feminine Touch 1+1 Gratis 
 Pachetul contine 1x Feminine Touch - 100 Tablete + 1x Feminine Touch - 50 Tablete GRATUIT! - 43 RON


2 comentarii: