vineri, 2 noiembrie 2018

Miere cu laptisor de matca- pentru un sistem imunitar puternic!

Vara cu totii parca uitam de imunitate (o fi intrand si ea in vacanta?) ,insa cand vine toamna parca exista un fel de Imuno Alert :))), inca din prima zi al lui rapciune,toata lumea vorbeste despre imunitate.


Sistemul imunitar este un fel de inger pazitor  care ne apara de orice atac venit din partea microbilor si altor organisme infectioase, precum germeni, bacterii, virusuri, paraziti, celule maligne sau chiar organe si tesuturi transplantate.Brr deja suna scarry,daca nu m-am speriat de Halloween ,virusii si  "prietenii" lui cu siguranta ma sperie.



Imunitatea se clasifica astfel:



- inascuta - atunci cand ne nastem avem o prima bariera de aparare organismului impotriva diverselor atacuri ,un fel de celule "soldatei" care formeaza un front de atac in fata "intrusilor",altfel nu am supravietui...

Imunitatea innascuta  are "luptatori" de prima clasa precum:
  • 🔺Globulele albe care circula prin sange si tesuturi in cautarea intrusilor;
  • 🔺Pielea, corneea si mucoasele de la nivelul tractului respirator, digestiv, urinar;
  • 🔺Secretiile ce contin enzime care distrug bacteriile: lacrimile, sucurile digestive.

- dobandita - se naste atunci cand sistemului imunitar  se lupta cu antigenele si astfel se naste capacitatea sistemului de a invata si de a-si aminti cea mai eficienta modalitate de atac impotriva fiecarui antigen in parte.

Imunitatea dobandita nu se declanseaza imediat,precum cea inascuta ,intervine cu o intarziere ,de aceea imunitatea inascuta are un rol esential pentru a controla eventualele infectii.

Cele doua tipuri de imunitate se influenteaza reciproc pentru a functiona perfect,in echilibru si armonie.

Alimentatia, varsta,exercitiile fizice, stresul,somnul si alti factori influenteaza imunitatea organismului.

Alimentatia este foarte importanta pentru o functionare optima a sistemului imunitar,insa nu face miracole,nu ne ofera o protectie totala.

Alimentele bogate in vitaminele A,B6,C,E cresc capacitatea de aparare a organismului.

Produsele apicole sunt o minune a naturii si sunt ideale pentru intarirea sistemului imunitar,datorita compozitiei lor complexe de nutrienti.

Mierea este considerată unul dintre cele mai eficiente antibiotice din natura,avand un puternic efect imunostimulator,antibacterian,remineralizant (favorizeaza absorbtia calciului),antioxidant,expectorant,emolient.



Mierea cu laptisor de matca Roua Florilor de la Apidava este un adevarat cocktail de nutrienti.Un amestec delicios si sanatos alcatuit din 98% miere de salcam si 2% laptisor de matca.

Laptisorul de matca in lumea albinelor este o delicatesa,hrana exclusiva a Reginei.Este un privilegiu pentru noi, acest dar de la natura.

Substantele active din laptisorul de matca:

🔝complexul de vitamine B: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12. Vitamina B5 - acidul pantotenic  se transforma in organism in coenzima A si actioneaza benefic asupra sistemului nervos si a glandelor suprarenale;

🔝oligoelemente si minerale: fier, magneziu, calciu, nichel, seleniu, cupru, bismut, arsen, sulf, fosfor, potasiu,cobalt;

🔝acidul 10-hydroxydecanoic,10-HDA -substanta activa cu efect antibacterian, antifungic si antiviral, stimuleaza celulele limfatice;

🔝aminoacizi esentiali si neesentiali;

🔝peptide insulin-like, care cresc captarea glucozei in celule;

🔝precursori de colagen care contribuie la intretinerea si elasticitatea sistemului osos.

🔝fructoza, benefica in special diabeticilor.

Doua dintre multiplele beneficii:

🔺Creste imunitatea si rezistenta la efort fizic si intelectual.

🔺Previne si amelioreaza simptomele de raceala si gripa.

Am vorbit despre "elixirul tineretii" cum i se mai spune laptisorului de matca, insa nici beneficiile mierii de salcam nu sunt de neglijat .

Mierea de salcam stimuleaza sistemul imunitar, are actiuni energizante, tonifiante, laxative, emoliente, expectorante, antiseptice, diuretice, sedative, antianemiante, stimuleaza digestia, curata ficatul, regleaza tranzitul intestinal, imbunatateste activitatea inimii si a sistemului circulator, ajuta la refacerea organismului dupa efort, combate oboseala,si creste numarul de globule rosii din sange.

Toamna aceasta am fost norocoasa,mi-am luat aparatori buni pentru sistemul imunitar de la Apidava .Am terminat un borcan cu miere de salcam,doua cu miere de mana si am inceput acum mierea cu laptisor de matca ,care este delicioasa .
Mierea si laptisorul de matca erau si sunt printre produsele mele preferate pentru intarirea imunitatii.Laptisorul de matca m-a salvat in trecut de episoade repetate de herpes (la nivelul buzelor) , impreuna cu mierea mi-a calmat durerile de stomac si arsurile ,mi-au vindecat  rapid crapaturile de pe maini .

Am primit si niste pliculete colorate cu o noutate pentru mine,nu am mai incercat pana acum o astfel de combinatie:Roua Florilor APIOXIVITA COCKTAIL de la Apidava  ,un amestec delicios de miere de salcam cu extract de struguri,un extras concentrat din: samburi, pielite si rahis de struguri rosii, bogat in polifenoli (acizi fenoli, antociani, flavonoide, taninuri, catechine, resveratrol).

Amestecul de miere de salcam – de calitate superioara cu acest concentrat din struguri rosii bogat in antioxidanti poate fi utilizat pentru prevenirea, tratarea sau ameliorarea unor simptome ale afectiunilor cardiace, cum ar fi diminuarea colestorulului din sange. Radicalii liberi continuti in polifenoli ajuta la reglarea tranzitului intestinal.

Este o combinatie "bomba",foarte delicioasa,dupa ce am consumat  primul pliculet, am ramas cu un gust placut ,e mica mea comoara ,pe care  o pastrez pentru momentele de rasfat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu