duminică, 11 noiembrie 2018

LAXASALM - sustine mentinerea unui tranzit intestinal normal!

Adesea luam in ras constipatia, dar nu e nimic de ras.Desi am vazut la Tv reclame  destul de amuzante si usor penibile ,legate de acest subiect.Eu nu o sa postez o poza cu un "tron" :))) fiindca stie toata lumea cum arata.

Cred ca ,din pacate,orice persoana a experimentat  ,disconfortului abdominal asociat constipatiei.
Constipatia este evacuarea rara, cu dificultate, a continutului intestinal. Frecventa scaunelor la o persoana sanatoasa poate varia de la trei pe zi, la trei pe saptamana.

Constipatia nu este o afectiune in sine, este manifestarea unei alte probleme de sanatate sau este legata de stilul de viata .

Alimentatia are un rol important in prevenirea aparitiei constipatiei.Problemele apar  atunci cand alimentatia este bogata in carne, produse de patiserie , branzeturi, mancare gata preparata,acestea ingreuneaza digestia. 
Pentru un tranzit intestinal optim, este nevoie de fibre,prezente in legume, fructe si cereale integrale.
Nu se recomanda nici bauturile care contin cofeina (cafea, cola, ceai negru,energizante) sau alcool, deoarece pot produce deshidratare si pot accentua constipatia, efectul fiind opus celui dorit. 

Hidratarea este esentiala pentru o digestie optima  si pentru a evita  episoadele de constipatie,apa fiind cea mai buna alegere .De asemenea si  ceaiurile ajuta ,precum cele  de radacina de lemn dulce, musetel,coada-soricelului , scoarta de crusin sau de soc.



Daca alimentatia contine multe fibre si lichide ,iar constipatia e tot acolo atunci sunt si alti factori care determina aparitia acesteia:

 unele medicamente sau suplimente alimentare pot incetini tranzitul intestinal
- antidepresivele , suplimentele cu fier, medicamentele pentru durere s.a;

lipsa activitatii fizice -un stil de viata sedentar poate sa contribuie la declansarea constipatiei din cauza activitatii incetinite a colonului.Exercitiile fizice stimuleaza si regularizeaza miscarile intestinale si reduce stresul.

- stresul - poate declansa constipatia sau o poate inrautati.Diminuarea stresului prin  meditatie si tehnici de relaxare ajuta la imbunatatirea situatiei.

(Ca o mic exemplu in acest sens,prentru a sublinia efectul  nociv stresului ,unei prietene zilele trecute i-a fost distrusa masina complet de catre un sofer baut si bineinteles ca s-a consumat foarte mult pe tema asta si a inceput sa o doara burta foarte tare,avea probleme cu constipatia.I-am dat doua comprimate de Laxasalm si dupa 1 ora s-a simtit mai bine ,i s-a diminuat disconfortul abdominal,nu si cel psihic dar probabil ca va trece si peste asta.)

- ignorarea constanta a nevoii de golire a intestinuluimulti oameni sunt ocupati la locul de munca si amana momentul... ,iar consecintele sunt agravarea constipatiei si chiar  aparitia  in timp a unor probleme de sanatate grave.

- diverse afectiuni,precum diabetul,hipotiroidismul s.a

- calatoriile - desi toata lumea iubeste calatoriile,nu totul e atat de roz ,schimbarea rutinei dietei zilnice poate conduce la aparitia constipatiei.Consumul de fructe si legume,hidratarea si miscarea sunt remediul constipatie  in acest caz si nu laxativele .

Apropo de laxative,poate sunt ele cea mai rapida optiune,insa nu si cea mai buna .Inainte de a lua orice laxativ, incercati sa schimbati  dieta si stilul de viata pentru a trata constipatia,laxativele pot provoca dependenta.

Daca totusi simtiti ca schimbarile in alimentatie si stil de viata nu au produs imbunatatiri,suplimentele alimentare din plante medicinale indiene sunt o solutie  naturala impotriva constipatiei si nu provoaca dependenta.


LAXASALM de la Ayurmed este un supliment alimentar ayurvedic natural care sustine mentinerea unui tranzit intestinal normal, contribuind la diminuarea disconfortului abdominal asociat constipatiei. 
Peristaltismul intestinal normal asigura restabilirea frecventei si consistentei scaunelor si eliminarea din colon a gazelor si toxinelor provenite dintr-o digestie deficitara, sustinand astfel procesul natural de detoxifiere. 
Contribuie la mentinerea echilibrului florei bacteriene intestinale, care are un rol esential in procesul de digestie si in imunitatea organismului. Functionarea normala a sistemului digestiv este un factor important in mentinerea vitalitatii si sanatatii intregului organism.



LAXASALMcontribuie la:

-          sustine mentinerea unui tranzit intestinal normal;
-          contribuie la diminuarea disconfortului abdominal asociat constipației;
-          normalizeaza peristaltismul intestinal normal;
-          asigura restabilirea frecventei si consistentei scaunelor si eliminarea din colon a gazelor si toxinelor provenite dintr-o digestie deficitara, sustinand astfel procesul natural de detoxifiere;
-          mentine echilibrul florei bacteriene intestinale, care are un rol esential in procesul de digestie si in imunitatea organismului;
-          sustine functionarea normala a sistemului digestiv, factor important in mentinerea vitalitatii si sanatatii intregului organism.


Proprietatile plantelor din compozitie:

Terminalia chebula (Haritaki) - pulberea de fructe este un laxativ natural care normalizeaza tranzitul intestinal si reduce balonarea si dureriile abdominale asociate. Prin reglarea frecventei scaunelor, purifica organismul pe cale naturala prin eliminarea toxinelor existente in colon datorita unei digestii deficitare. Datorita compozitiei complexe a fructului, efectul se produce rapid si nu este necesara administrarea pe termen lung. Fructul contine taninuri hidrolizabile (24-32%) in principal acid chebulinic si acid chebulagic. De asemenea contine cantitati mici de acid galic, acid elagic, antrachinone (senozide), flavonoide (rutin, luteolin, quercetin), acizi grasi (acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arachidic, behenic), acizi fenolici (acid cafeic, acid ferulic, acid vanilic). Fructul este un laxativ usor, asigurand motilitatea normala a sistemului digestiv, stimuleaza apetitul, sistemul hepatobiliar si este adjuvant in cure de slabire. Ingredientele active (taninuri, flavone) combat radicalii liberi formati in procesele metabolice, sprijinind organismul in caz de stres oxidativ.

Cassia angustifolia (Senna) - puberea de frunze de Cassia angustifolia produce stimularea directa a peristaltismului intestinal fiind un laxativ de contact (datorita compupsilor antrachinonici). Produce diminuarea consistentei scaunelor prin scaderea absorbtia apei si electrolitilor la nivelul colonului. Frunzele contine compusi antrachinonici (1.5-3% senozide A si B), fitosteroli, taninuri, ulei essential, saruri minerale, mucilagii. Este indicata in constipatia functionala determinata de viata sedentara, alimentatia dezechilibrata, administrarea de medicamente, aport de lichide insuficient, neglijarea procesului de defecatie.

Pimpinella anisum (Anason), fructe - Fructele contin un ulei volatil, care este reprezentat de o cantitate mare de anetol, dar si anisaldehida, acid anisic, eugenol. Pe langa uleiul volatil, fructele de anason mai contin cumarine, tocoferol, acizi polifenolcarboxilici. Semintele au pana la 6% ulei esential, iar acesta contine pana la 90% anetol. Datorita continutului de uleiuri volatile, fructele au efect usor laxativ, spasmolitic si antibacterian. Anasonul mentine echilibrul florei intestinale, sustine digestia, calmeaza balonarile si disconfortul abdominal asociat constipatiei.

Modul de utilizare si doza recomandata: 

Adulti: cate 2-3 tablete pe zi. 
Copii: peste 14 ani: cate 1-2 tablete pe zi; 

Se administreaza de preferinta seara, la culcare, timp de maxim 10 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu