vineri, 18 august 2017

Trifyla - remediu natural pentru problemele digestive

In Ayurveda un sistem digestiv sanatos se traduce sub denumirea de  Pachan tantra  si este esential pentru mentinerea sanatatii ,se spune  ca fiecare boala provine de la o digestie ineficienta.Digestia este baza piramidei sanatatii si fara o baza solida nu putem avea o sanatate de " fier" .

Digestia normala,sanatoasa este  ideala pentru  asimilarea nutrientilor din hrana si asigurarea nutrientilor necesari desfasurarii transformarilor biochimice si energetice (metabolismelor) la nivel celular .

Din ce este alcatuit sistemul digestiv?


  • tubul digestiv care cuprinde:
  1. cavitatea bucala
  2. faringe
  3. esofag
  4. intestin subtire
  5. intestin gros
  • glandele anexe tubului digestiv:
  1. glande salivare
  2. ficat
  3. pancreas
Sistemul digestiv are o influenta foarte mare asupra starii de sanatate ,deoarece in procesul de digestie contribuie toate organele de mai sus ,sunt ca o echipa ,daca un "membru al echipei " este bolnav nici ceilalti nu dau randament, fiindca sunt suprasolicitati si nici  nu pot inlocui "munca colegului".

Digestia incepe din cavitatea bucala si continua in stomac,acolo unde alimentele sunt digerate cu ajutorul sucurilor gastrice,acidului clorhidric ( jathar agni)) responsabil de asigurarea unui mediu acid pentru digestie si a enzimelor digestive care  au rolul de a descompune nutrientii  din hrana, astfel incat sa poata fi absorbiti corespunzator in organism.Resturile neasimilate ajung in colon si in functie de calitatea alimentelor consumate au nevoie de maximum 15 ore pentru a fi eliminate.

Energia metabolica intensa a digestiei ( pachana), cunoscuta sub numele de Agni (focul interior) ajuta la asimilarea corecta a alimentelor si eliminarea eficienta a toxinelor si a deseurilor (ama) din organism.Potrivit Ayurveda pentru a intensifica acest foc digestiv Agni avem nevoie de plante si condimente inainte si in timpul meselor .

Remediile ayurvedice sunt   eficiente pentru bolile sistemul digestiv, deoarece acestea sunt focusate pe mentinerea echilibrului intre nutritie, liniste mentala si spirituala in organismul nostru.

Stresul este un dusman de temut al sistemului digestiv,creeaza multe dezechilibre si o spun din proprie experienta,de la stres am probleme cu stomacul si incerc sa le remediez prin eliminarea lui si prin remedii naturiste fiindca sunt cele mai bune si pe acestea le tolerez.

Inca mai  suntem in sezonul cald si stim cu totii ca e mediul propice pentru dezvoltarea microrganismelor -"inamicilor" cum imi place mie sa le spun si toxiinfectiile alimentare sunt destul de dese,mai ales daca mancam prin oras  si de aceea m-am gandit sa imi iau un ajutor si anume TRIFYLA - Purificator digestiv complet de la Ayurmed.Imi amintesc si acum cu groaza de enterocolita acuta care m-a doborat in 2013,mancasem la un restaurant, cunoscut de altfel in oras si plin pana la refuz si a doua zi eram la urgente ,mi-ar fi fost de mare folos TRIFYLA atunci.Dar niciodata nu e prea tarziu ,acum mai bine previn decat sa tratez.





Tractul intestinal este privit in Ayurveda ca fiind cea mai importanta cale de acumulare si eliminare a substantelor nocive din corp, metodele de purificare „panchakarma” fiind folosite in Ayurveda nu doar ca paliativ, ci si ca metode de vindecare a unor boli grave. 

 TRIFYLA este obtinut din amestecul a trei fructe : 

Emblica officinalis 


Terminalia chebula 


Terminalia belerica


 cunoscute din vechime pentru continutul foarte bogat de fitonutrienti care sustin sanatatea si functionarea normala a sistemului digestiv. Asigura o digestie normala prin normalizarea aciditatii gastrice, a secretiei si functionarii enzimelor digestive, protectia mucoasei gastrice si intestinale. Mentinerea tranzitului intestinal normal asigura restabilirea frecventei si consistentei scaunelor sustinand eliminarea din tubul digestiv a toxinelor provenite din alimentatie sau o digestie deficitara, echilibrand astfel procesul natural de detoxifiere. Contribuie la mobilizarea si eliminarea toxinelor din sange si in special la curatarea si detoxifierea colonului.


Echilibreaza asimilarea si eliminarea produselor nedigerate. Datorita controlului asupra bacteriilor si fungilor, contribuie la mentinerea echilibrului florei intestinale care are un rol esential in procesul de digestie si imunitate a organismului. TRIFYLA ajuta sistemul hepatobiliar prin sustinerea regenerarii celulelor hepatice, mentinerea in parametrii normali a nivelului enzimelor hepatice si a secretiei si fluxului biliar. Continutul mare de vitamina C contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si la sustinerea sistemului imunitar. Functionarea normala a sistemului digestiv, imunitar si antioxidant contribuie la mentinerea vitalitatii si sanatatii intregului organism.


Contribuie la:


- mentinerea starii de sanatate a sistemului digestiv;
- digestie normala prin normalizarea aciditatii gastrice, a secretiei si functionarii enzimelor digestive, protectia mucoasei gastrice si intestinale;
- mobilizarea si eliminarea toxinelor din sange si in special curatarea si detoxifierea colonului;
- sanatatea sistemului hepatobiliar prin sustinerea regenerarii celulelor hepatice, mentinerea in parametrii normali a nivelului enzimelor hepatice si a secretiei si fluxului biliar;
- sustinerea capacitatii de autoaparare prin protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ si sustinerea sistemului imunitar.


Modul de utilizare si doza recomandata: 


Copii 5-14 ani: cate ½ tableta de 3 ori pe zi.
Copii peste 14 ani si adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi. 
Se administreaza cu 30 minute inainte de masele principale minim 1 luna, cure de 3 luni.


Eu de cand am inceput sa iau Trifyla ma simt bine, nu ma mai supara stomacul si nu mai simt nici un disconfort in partea dreapta asa cum mai simteam uneori, cand poate mancam prea repede,prea mult sau prea tarziu .E trio-ul perfect pentru o digestie sanatoasa!


Un comentariu: