sâmbătă, 2 iunie 2018

Mierea de mana - comoara ascunsa a padurii

Mierea de mana sau mierea de padure ,cum mai este cunoscuta este unul dintre sortimentele mele preferate de miere ,de fapt era prima pe lista pana am descoperit gustul mierii de papadie care m-a facut sa ofer mierii de mana locul doi in topul preferintelor mele.

Mierea de mana este o miere speciala , care nu provine din nectarul florilor. Acest tip de miere poate fi obtinuta in zonele de padure, care pot fi atat de conifere ,cat si de foioase .Acest tip de miere poate fi de origine vegetala sau de origine animala:
Prima sursa, cea vegetala, o reprezinta secretiile dulci ale arborilor - rasini sau alte substante dulci si lipicioase.
A doua sursa,cea animala,o reprezinta excretiile dulci ale afidelor(insecte mici verzui),acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala dulce numita - mana.
Culoarea mierii de mana poate fi bruna, cu tenta verzuie, rosiatica . Gustul mierii de mana este foarte diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorita continutului ridicat de substante minerale care acopera in  mare parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mana este usor caramelizat .Daca ati mancat vreodata clei de pe scoarta copacului,gustul mierii de mana este asemanator ,cand eram mica adoram sa mananc clei era un deliciu,un gust atat de  intens ,aromat ,il mestecam cu pofta si simteam aroma scoartei de copac,yammmy !!!
Mierea de mana Roua Florilor Premium de la Apidava este o miere de mana de calitate,100% veritabila ,un rezultat minunat al muncii albinutelor, care au zumzait pe la toti copacii din padure .




Mierea de mana Roua Florilor este foarte bogata in proteine, aminoacizi si minerale (Ca, Mg, Fe), de pana la 20 de ori mai mult ca alte sortimente, de aceea este indicata consumarea acesteia mai ales de catre copii, persoanele anemice si cele aflate în convalescenta. Organismul uman asimileaza mult mai bine aceste saruri prin alimentatia naturala decat prin administrarea sintetica.

Mierea de mana poate fi consumata si de persoanele alergice la polen .Atentie insa doar mierea 100% de mana !
Continutul de enzime si substante antibiotice este mult mai mare decat la mierea provenita din nectarul florilor ,puterea antibacteriana depinde de zona din care a fost colectata substanta.
Spre deosebire de miere de flori,mierea de mana prin incalzire  isi pastreaza puterea antibacteriana,chiar daca a fost incalzita la o temperatura de 100° C.

Cum folosesc eu,mierea de mana?

1.In fiecare dimineata iau o lingurita de miere de mana amestecata cu propolis pe stomacul gol,este buna pentru intarirea imunitatii si imi calmeaza  arsurile de pe esofag provocate de refluxul gastroesofagian .
2. Aplic miere de mana pe maini si las sa actioneze 10 minute,am mainile uscate mai ales in zona incheieturii  degetului mic ,dupa 10 minute am mainile catifelate ,precum un bebelus.
3.Aplic o data pe saptamana o masca cu miere de mana si albus de ou pe ten,dupa tenul e mai luminos,hidratat si micii "monstruleti" s-au uscat.
4.Folosesc mierea de mana pentru indulcirea ceaiului,smoothie-urilor,in prepararea prajiturilor sau simpla doar cu paine si unt .


Acest smoothie de capsuni si banane ,indulcit cu miere de mana a fost un deliciu!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu