joi, 13 septembrie 2018

Graviola Star - pentru celule sanatoase !


Graviola(Guanabana) este un copac  vesnic  verde  ce creste in regiunile tropicale, in salbaticie, in inima Amazonului si Asia de Sud-Est.
Graviola – este fructul tepos verde din copacul Guanabana, originar din America Centrala si de Sud - are pulpa alba,suculenta si foarte moale, cu seminte mari si negre. Aroma sa variaza de la picant la foarte dulce. Miezul se poate consuma ca atare sau poate fi folosit pentru a prepara diverse bauturi. Graviola este o sursa naturala bogata in vitamina C, vitaminele din complexul B si fibre dietetice.

Compozitia chimica si valorile nutritionale ale fructului de graviola (100 gr comestibile):



Umiditate
80.6%                    
Fibre
3.3 g
Grasimi
0.31 g
Proteine
1 g
Zaharuri
13.54 g
Vitamina C
20,6 mg
Potasiu
278 mg
Sodiu
14 mg
Magneziu
21 mg
Fosfor
27 mg
Fier
0,6mg                                                      
Tiamina (B1)                       0,07 mg
 Riboflavina (B2)                0,05 mg
 Niacina (B3)                       0,9 mg
Acidul pantotenic (B5)      0,253 mg
Vitamina B6                        0,059 mg
 Acid Folic (B9)                   14 ug
 Colina                                 7,6 mg


Zinc                                      0.1 mg
 Calciu                                   14 mg


Citrulina (proteina) 10
Arginina (aminoacid) 10
Acid capronic (lipide) 10
Anonaine (izochinolin) 10
Anonaine (izochinolin) 10
Asimilobine (izochinolin) 10


Compozitia chimica a frunzei:

Lactone
Annohexocin, annomuricina (A, B, C si E), anomutacina, anopentocina (A, B si C), muriocreacina, gigantetronemina, mirihexocina (A si C), javoricina
Izochinoline
anonaine, anoniine, aterospermine, coreximine
Lipide
acid gentisic, lignoceric, acid linoleic conjugat, acid stearic

Compozitia chimica a semintei:
Lactone
anomonicina, anomontacina, anonacina, anomuricatina, anonacinona, javoricina
Mai contine
anomuricatina (proteina), acid linoleic (lipide), bullatacin, culatacinone, miricoreacin, mrihexocin, anomucirin (A si B), muricatocin (A si C), muricapentocin

Beneficii medicale:
Frunzele
Antispasmodice, sedative, impotriva malariei, antidiabetice, vasodilatatoare
Frunzele si scoarta
Dezinfectant
Frunzele si radacina
Insecticid
Scoarta
Antibacteriale, impotriva ulcerului, amoebicide
Scoarta si semintele
Antiparazitar
Fructul
Galactagog(stimulează secretia laptelui)
Floarea
Antioxidant

Compozitia chimica al acestui fruct mi-a dat ceva batai de cap ,am gasit o multime de variante sper ca aceasta de mai sus pe care am gasit-o pe wikipedia   este si cea potrivita,desi mai las aici cateva variante, prima din Brazilia si cealalta din Ecuador,poate difera si in functie de sol,zona,clima etc. ,nu stiu ce sa zic ,nu sunt specialist in domeniu:






In sfarsit oricare ar fi valorile exacte ,dupa cum se poate observa  abunda vitaminele ( din grupul B si vitamina C) si sarurile minerale (magneziu, potasiu, fier), insa nu lipsesc nici aminoacizii, fibrele, grasimile si proteinele. Saraca in calorii pulpa contine circa 75 calorii / 100 grame, astfel graviola se numara printre acele fructe, considerate ideale ,pentru o dieta hipocalorica.

Proprietatile atribuite se datoreaza principiilor active, prezente in fructul de Graviola:

- acetogeninele (au un rol esential in lupta contra cancerului);
- fitosterolii (au rolul sa reduca nivelul colesterolului ”rau”);
- acidul elagic (are proprietati anticancerigene si antioxidante);
- cumarina (substanta cu actiune antivirala si antibacteriana);
- GABA sau acidul amino-butiric (are efecte calmante impotriva anxietatii);
- taninii (polifenoli cu proprietati astringente, antiinflamatoare, antidiareice,s.a.)



Frunza de graviola a fost studiata pe larg pentru proprietatile sale anti- cancer , dar medicina traditionala a folosit toate parțile copacului pentru  tratarea durerii , inflamatiei, malariei, diabetului si parazitilor.

Samanta si frunza de graviola  contin cantitati mari de vitamine C și E, responsabile in mare parte pentru efectele sale puternice antioxidante .
Mai mult de 200 de compuși chimici au fost identificati in planta graviola, cele mai notabile fiind alcaloizii, fenolii și acetogeninele .
Principalele substanțe fitochimice active din frunze, semințe, tulpini și pulpa de graviola sunt acetogeninele. Aceste substanțe chimice actionează impotriva parazitilor, tumorilor canceroase, a inflamatiei, a microbilor , a insectelor si intaresc imunitatea .

 4 beneficii pentru sanatate aduse de Graviola:

     Capacitatea de lupta anti-cancer - Acetogeninele din graviola  sunt cele mai promitatoare molecule care protejeaza si ucid celulele canceroase. Aceste produse fitochimice sunt produse in fructul graviola, frunze, tulpini, scoarță și semințe. Acetogeninele selecteaza doar  celulele canceroase și nu dauneaza celulelor sanatoase. In urma studiilor Graviola isi dovedeste eficienta in tratarea cancerului de : colon, de san, pancreatic, pulmonar, de prostata,de piele,de ficat,de col uterin,combate leucemia.

      Are efecte antioxidante - Conform mai multor studii, concentratiile mari de antioxidanti ale frunzelor, fructelor si cojilor de graviola au impiedicat deteriorarea oxidativa a celulelor prin eliminarea radicalilor liberi si reducerea speciilor reactive de oxigen. Productia de specii de oxigen reactiv poate avea ca rezultat deteriorarea ADN-ului si moartea celulelor.
Extractele de flori de  Graviola au de asemenea proprietati  antioxidante  si ar fi putea  fi folosite ca, conservanți pentru uleiuri alimentare pentru a preveni  rancezirea.
Activitatea antioxidanta din graviola este corelata cu continutul de polifenoli , carotenoizi, tanini si antociani.


      Combate agentii patogeni - Extractele de coji, frunze și semințe de graviola au o activitate antimicrobiana impotriva diferitelor microorganisme, inclusiv paraziti, virusi, tulpini bacteriene gram-pozitive si gram-negative.
-          combate parazitii - extractele de Graviola au inhibat cresterea Plasmodium falciparum, parazitul care provoaca malarie la om.
-          combate bacteriile - extracte din semințe de graviola, radacini, frunze și / sau coaja au avut activitate antibacteriana impotriva: Pseudomonas aeruginosa , Staphylococcus aureus , Staphylococcus albus, Vibrio cholerae, Escherichia coli, Klebsiella pneumonia, Bacillus subtilis, Proteus vulgaris, Enterococcus faecalis, Enterobacter aerogenes , bacteria Providencia stuartii;inhiba cresterea agentilor patogeni orali : Streptococcus mutans , Streptococcus mitis , Porphyromonas gingivalis.
-          combate virusii - extractele de graviola au redus replicarea virusul herpes simplex 1 si virusului herpes simplex 2
-          combate ciupercile - extractele de frunze de graviola au inhibat cresterea Candida albicans.

   Reduce inflamatia - Pulpa si coaja graviolei au redus inflamatia la șoareci prin reducerea mediatorilor chimici ai inflamației (COX și oxidul nitric) .
Extractele de frunze au redus  inflamatia cronica prin scaderea mediatorilor inflamatori (oxid nitric, TNF-α și IL-1β).

Limitari si avertismente

Cele mai multe beneficii ale graviolei au fost studiate numai la animale și celule. Desi rezultatele sunt semnificative, aceste beneficii pot sau nu fi aplicate oamenilor, iar aceste extracte trebuie evaluate in continuare pentru efecte, doza optima, siguranta pe termen lung si potentialele efecte secundare.


Efecte secundare

In ciuda potentialului lor anti-cancer remarcabil, acetogeninele din graviola pot fi toxice pentru celulele nervoase si pot traversa bariera hemato-encefalica .


Dupa 12 luni, consumul de suc de graviola la soareci a crescut productia de specii reactive de azot , molecule care pot deteriora celulele .

Suplimentele dietetice, inclusiv graviola și alte specii de plante Annonaceae , au determinat cresterea mortalitatii celulare in celulele creierului uman .

Sucurile de  graviola si extractele de frunze pot intensifica efectele veninului de vipera.


 Toamna si-a intrat in drepturi,imunitatea scade ,din pacate si  numarului cazurilor de afectiuni tumorale creste,chiar daca aceste afectiuni nu tin cont de anotimp,in sezonul rece sistemul imunitar este slabit, datorita prezentei a tot felul de agenti patogeni.In cazul acestor tipuri de afectiuni ,un sistem imunitar slabit nu este deloc benefic.
Bineinteles ca, tot la natura apelez pentru a-mi intari imunitatea, remediile naturale, remediile ayurvedice, din plante indiene bogate in substante nutritive  sustin sanatatea, vitalitatea si echilibrul natural al organismului.



Noul supliment ayurvedic Graviola Star, 100% natural, de la Ayurmed sustine integritatea celulelelor si eliminarea din organism a celulelor anormale,avand efect anticangerigen. Componentele antioxidante sustin organismul in protejarea celulelor fata de stresul oxidativ, procesele degenerative si imbatranirea celulara prematura. Fitonutrientii sustin echilibrul si functionarea normala a sistemului imunitar. Produsul contribuie la mentinerea activitatii de detoxifiere a ficatului si a unui tranzit intestinal normal, care asigura eliminarea toxinelor din organism.

Contribuie la:


- Sustinerea integritatii celulelor si la eliminarea din organism a celulelor anormale;
- Protejarea celulelor fata de stresul oxidativ, reducand procesele degenerative si imbatranirea celulara prematura;
- Sustine procesul de detoxifiere a ficatului;
- Echilibreaza tranzitul intestinal, asigurand eliminarea toxinelor din organism;
- Echilibrul si functionarea normala a sistemului imunitar.


Proprietatile plantelor din compozitie:


Annona muricata (Graviola) - fructul de Annona muricata (pulpa de fruct) contine carbohidrati (14.63-16,5%), proteine 1%, vitamine (B1, B2, PP, B9), minerale (Ca, K, P, Fe), aminoacizi (triptofan, methionina, lizina), fibre 3,3%, enzime (pectinaza, catalaza, peroxidaza), vitamina C 25%, ulei volatil (β-caryophilen 12,7%, linalol 7,8%, α-terpineol 2,8%), acetogenine 0,1-0,3% (derivati de chinolina- anonaine, anonine, asimilobine). Pulpa de fruct este utilizata in alimentatie sub forma de suc, sirop, nectar, gem, jeleu. Stimuleaza receptorii din creier pentru a produce serotonina si poate avea un efect antidepresiv. Cantitatea mare de vitamina C (20,6-25%) ii confera o excelenta actiune antioxidanta si sustine sistemul imunitar, crescand capacitatea naturala de autoaparare. Are actiune antimicrobiana, antibacteriana, antifungica. Fibrele din fruct contribuie la mentinerea unui tranzit intestinal optim si echilibrul florei bacteriene intestinale. Graviola poate fi asociata cu arabinoxylan si turmeric pentru potentarea actiunii imunomodulatoare. Extractele standardizate contin acetogenine exprimate in annonacina sau 2-3% acetogenine exprimate in annonacina. Mecanismul de acțiune al fructului se realizează prin blocarea producției de ATP (adenozintrifosfat) a celulelor anormale prin urmare aparitia a apoptozei.

Curcuma longa (Turmeric) - pulberea de rizom (Turmericul) contine in principal curcuminoide 5% (Curcumin (3%), demethoxycurcumin, bisdemethoxycurcumin), ulei volatil (sesquiterpene α si β-turmerone, atlantone, zingiberene), peptide solubile in apa, polizaharide. Curcuminul are actiune antioxidanta foarte puternica asemanatoare cu alti polifenoli (neutralizeaza radicalii liberi si stimuleaza sistemul enzimatic antioxidant endogen), reduce peroxidarea lipidica, reduce agregarea plachetara, normalizeaza nivelul fibrinogenului. Mentine fluiditatea sangelui si normalizeaza fluxul sanguin. Curcumina are actiune antiinflamatoare nesteroidiana. Curcumina reduce productia de histamina, reducand astfel reactia organismului la alergeni. Controleaza nivelul colesterolului sanguin prin reducerea absorbtiei si cresterea conversiei in acizi biliari la nivelul ficatului. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifica activitatea enzimelor detoxifiante).

Contraindicatii: fara efecte adverse la doza si modul de utilizare recomandate. Produsul nu contine ingrediente cu potential alergenic. 

Modul de utilizare si doza recomandata:

Adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi, cu ½ ora inainte de masa. 
Recomandat a fi folosit minimum 3-6 luni. Se poate repeta la nevoie.



Pentru celule fericite alege Graviola Star!

3 comentarii:

  1. Guanabana or the fruit of soursop tree which is having considerable broad leaves are known as one of the evergreen plants in the world. The plant is native to most of the areas in South Asia and the African countries. This is a wonderful fruit which is used in various medicinal purposes in traditional practices. Not only that it is a tasty fruit to eat it in its raw nature. But, at the same time, it can be used as juice and other homemade sweets. https://www.healthytipsme.com/guanabana/

    RăspundețiȘtergere
  2. https://www.healthytipsme.com/guanabana/

    RăspundețiȘtergere