marți, 27 noiembrie 2018

Prajitura rasturnata cu nuci si ananas - preparata cu Titanium Chef de la Kenwood KVC7320S

Chiar nu mai mancasem de mult timp paine de casa ,insa cu robotul de bucatarie Titanium Chef de la Kenwood KVC7320S ,pe care il testez in campania de testare gratuita lansata de BUZZStore si Kenwood Romania,mi s-a parut o joaca prepararea painii,Am gatit paine fara sa ma murdaresc,yeyy!!Nu vreau sa ma laud singura insa a iesit delicioasa,pufoasa si usor crocanta ,yammy ,o sa mai repet experienta!Reteta AICI !

Insa cu un asemenea robot in dotare nu puteam sa nu gatesc si o prajitura.Aveam de ceva timp pe lista, prajitura rasturnata cu ananas si acum a fost ocazia perfecta sa o incerc.Inima  robotului Titanium CHEF de 1500 W are nevoie de antrenament,asa ca l-am pus din nou la treaba!

De aceasta data am folosit telul pentru creme, din otel inoxidabil ,compozitia prajiturii a fost destul de cremoasa ,de aceea acest tel a fost perfect.

Ingredientele necesare :




400 g de faina
175 g zahar
100 g de nuca pisata
un plic de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 varf de cutit de sare
6 oua mici
350 ml de lapte batut de tara
100 ml de ulei
esenta de vanilie



100 g unt
175 g zahar
zeama de la 1/2 de lamaie
rondele de ananas din conserva



Prima oara se prepara caramelul astfel:se pune o tigaie pe foc la foc mediu,se adauga untul si zaharul,cand s-au topit se adauga si zeama de lamaie.Se lasa cateva minute,dupa care se adauga in tava unde va fi coapta prajitura,unsa in prealabil cu unt.Peste caramelul fierbinte se adauga rondelele de ananas.


Ingredientele pentru blat se pun in vasul de 4,6 l al robotului Kenwood KVC7320S,mai intai ingredientele uscate,apoi cele lichide.Se porneste robotul la o viteza mica,dupa care treptat se mareste viteza ,procedura dureaza cateva minute.Atunci cand compozitia este omogena se adauga in tava peste feliile de ananas si caramel.Se introduce la cuptor,si este gata daca trece testul cu scobitoarea.

Pofta buna!




Reteta video:










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu