miercuri, 28 noiembrie 2018

Hemoroplant - remediu natural impotriva hemoroizilor

Hemoroizii sunt niste dilatatii venoase patologice (precum varicele) la nivelul canalului anal,asemanatoare unor pernute vasculare (saculeti plini cu sange). Au rolul de a sigila zona finala de evacuare a materiilor fecale.
Dilatarea anormala, similara varicelor de la nivelul membrelor inferioare determina ca aceste vene sa devina vizibile la exterior si sa sangereze, chiar si la traumatismul minor.

Factorii care contribuie la aparitia hemoroizilor:
 
Alimentatia neadecvata consumul exagerat de condimente sau alimente picante, precum piperul, ceapa,ardeiul iute, usturoiul sau mustarul iutepoate favoriza aparitia hemoroizilor.Si dieta saraca in fibre este unul dintre motivele care favorizeaza aparitia constipatiei, implicit si a inflamarii vaselor de sange si aparitia hemoroizilor;
 
Constipatia cronica – asa cum am mentionat mai sus este un factor important in aparitia bolii hemoroidale, deoarece, se acumuleaza presiune in zona rectului formand un obstacol in calea de intoarcere sanguina, care cauzeaza inflamarea vaselor de sange.
 
 
Acumularea de presiune in zona bazinului - hemoroizii pot aparea in urma acumularii de presiune in zona anala care afecteaza circulatia sangelui si provoaca inflamarea vaselor de sange.
 Acumularea de presiune poate fi influentata de factori precum: obezitatea, ridicarea greutatilor, sedentarismul si statul pe scaun pentru perioade indelungate. Femeile insarcinate pot fi si ele afectate .
 
Consumul redus de lichideacesta este ununul dintre factorii care provoaca un tranzit intestinal lent si poate duce ulterior la aparitia constipatiei si a hemoroizilor. Pentru a preveni astfel de probleme, este recomandat un consum ridicat de apa, de minimum 2 litri pe zi.
 
Abuzul de alcool - acesta provoaca dilatarea vaselor de sange de-a lungul tubului digestiv si a vaselor rectale. Dilatarea duce, la randul ei, la acumularea sangelui in hemoroizi si la inflamarea lor.
 
Tipuri de hemoroizi:
 
Hemoroizi interni - acestia se afla in interiorul canalului anal si nu provoaca dureri, deoarece sunt foarte putini nervi in acea zona. singurul simptom pe care il poti recunoaste este aparitia sangerarilor .
 
Hemoroizi externi - apar sub pielea din jurul anusului, unde exista numerosi nervi, astfel ca pe langa sangerari, pot aparea si dureri locale. Uneori, hemoroizii pot creste si provoca umflaturi in zona.
 
Hemoroizi trombozati - in momentul in care se formeaza cheaguri de sange in interiorul umflaturilor, in cazul hemoroizilor externi, pot aparea dureri si sangerari frecvente.
 
Tratamentul hemoroizilor in functie de stadiul lor de dezvoltare:
Scleroterapie - pentru hemoroizii interni de mici dimensiuni, scleroterapia presupune injectarea unei substante care cicatrizeaza tesutul inflamat si reduce fluxul de sange catre hemoroid.
 
Terapia de coagulare in infrarosu - este folosita pentru a trata hemoroizii de dimensiuni mici si medii. Caldura creata de lumina infrarosie produce cicatrizarea tesutului si disparitia hemoroidului.
 
Unguente si supozitoare - pentru oprirea proceselor de inflamatie si reducerea acestora .
 
Suplimentele alimentare din plante medicinale indiene – plantele medicinale sunt folosite de secole in tratarea hemoroizilor ,prin ele se afla ghimpele paduret,coada soricelului,cicoarea.
Toate aceste plante ,plus alte plante medicinale indiene se regasesc in Hemoroplant – un supliment alimentar care contribuie la mentinerea integritatii peretilor vasculari si circulatiei sangelui la nivelul sistemului venos rectal,un
 
Complexul de substante din plante sustine procesul de refacere naturala a tesutului si venelor din zona ano-rectala, cu reducerea disconfortului datorat deformarii venelor varicoase rectale interne si externe. Sustine mentinerea unei flore intestinale echilibrate si a unui tranzit intestinal normal, regleaza consistenta scaunului si detoxifierea naturala a colonului. Mentinerea functionarii normale a sistemului digestiv sustine apetitul si absorbtia substantelor nutritive din tubul digestiv, contribuind la mentinerea functiilor fiziologice ale ficatului si la sanatatea si vitalitatea intregului organism.


 
 
HEMOROPLANT™   de la Ayurmed contribuie la:
 
-          susținerea procesului de refacere naturala a tesutului si venelor din zona ano-rectala;
 
-          reducerea disconfortului datorat deformarii venelor varicoase rectale interne și externe;
 
-          mentinerea unei flore intestinale echilibrate si a unui tranzit intestinal normal;
 
-          regleaza consistenta scaunului si detoxifierea naturala a colonului;
 
-          mentine functionarea normala a sistemului digestiv;
 
-          sustinerea apetitul si absorbtia substantelor nutritive din tubul digestiv contribuind la mentinerea functiilor fiziologice ale ficatului si la sanatatea si vitalitatea intregului organism.
 
Proprietatile plantelor din compozitie:
 
Ruscus aculeatus (Ghimpe paduret), radacina - Ghimpele paduret (Ruscus aculeatus), este folosit de secole impotriva hemoroizilor. Planta este bogata in flavonoizi antioxidanti, cum ar fi rutina. Mai contine saponina si ruscogeninsul (cu proprietati anti-inflamatorii si vasoconstrictoare). Ghimpele paduret ajuta la consolidarea peretilor capilarelor sporind fluxul de sange din vene. Astfel, contribuie la diminuarea simptomelor hemoroizilor. Este folosit pentru circulatia neadecvata a sangelui, imbunatateste tonusul si integritatea venelor si reduce inflamatia tesuturilor inflamate.
 
Achillea millefolium (Coada soricelului), parti aeriene - Coada soricelului contine acizii achileic, formic, auteic, aconitic, ascorbic, folie, probionic, valerianic, palmitic, stearic, miristic, oleic, linoleic, succinic, urme de acid salicilic, cafeic, alcool etilic metilic, flavone, aminoacizi, taninuri, substante anorganice cu elementele chimice fier, mangan, zinc, cupru, siliciu si calciu. Prin continutul de ulei volatil, planta are urmatoarele calitati: calmant gastric, intestinal, antiinflamator, antispasmodic al cailor biliare, decongestiv hemoroidal. Elimina sau limiteaza procesul inflamator, sustine strangerea tesuturilor si usureaza cicatrizarea. Are proprietati hemostatice si cicatrizante.
 
Terminalia chebula (Haritaki) - pulberea de fructe este un laxativ si astringent natural care normalizeaza tranzitul intestinal si reduce balonarea si durerile abdominale asociate. Prin reglarea frecventei scaunelor, purifica organismul pe cale naturala prin eliminarea toxinelor existente in colon datorita unei digestii deficitare. Datorita compozitiei complexe a fructului, efectul se produce rapid si nu este necesara administrarea pe termen lung. Fructul contine taninuri hidrolizabile (24-32%) in principal acid chebulinic si acid chebulagic. De asemenea contine cantitati mici de acid galic, acid elagic, antrachinone (senozide), flavonoide (rutin, luteolin, quercetin), acizi grasi (acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arachidic, behenic), acizi fenolici (acid cafeic, acid ferulic, acid vanilic). Fructul este un laxativ usor, asigurand motilitatea normala a sistemului digestiv, stimuleaza apetitul, sistemul hepatobiliar si este adjuvant in cure de slabire. Ingredientele active (taninuri, flavone) combat radicalii liberi formati in procesele metabolice, sustinand organismul in caz de stres oxidativ.
 
Cassia fistula (Amaltas) - fructele de Amaltas contin antrachinone 1% (sennoside A si B), rhein, taninuri, aloina, barbaloina, flavone (cathechin, kaempferol, epicatechin). Fructele contin proteine 19,94%, carbohidrati 26,3%, aminoacizi (arginina, leucina, methionina, triptofan, fenilalanina, acid aspartic, acid glutamic). Principiile active din pulberea de fructe de Cassia fistula produc stimularea directa a peristaltismului intestinal fiind un laxativ de contact foarte bland. Diminueaza consistenta scaunelor prin scaderea absorbtiei apei si electrolitilor la nivelul colonului. Este indicata in constipatia functionala determinata de viata sedentara, alimentatia dezechilibrata, administrarea de medicamente, aport de lichide insuficient, neglijarea procesului de defecatie.
 
Curcuma longa (Turmeric) - pulberea de rizom(Turmericul) contine in principal curcuminoide 5% (Curcumin (3%), demethoxycurcumin, bisdemethoxycurcumin), ulei volatil (sesquiterpene α si β-turmerone, atlantone, zingiberene), peptide solubile in apa, polizaharide. Curcuminul are actiune antioxidanta foarte puternica asemanatoare cu alti polifenoli (neutralizeaza radicalii liberi si stimuleaza sistemul enzimatic antioxidant endogen), reduce peroxidarea lipidica, reduce agregarea plachetara, normalizeaza nivelul fibrinogenului. Mentine fluiditatea sangelui si normalizeaza fluxul sanguin. Curcumina are actiune antiinflamatoare nesteroidiana. Curcumina reduce productia de histamina, reducand astfel reactia organismului la alergeni. Controleaza nivelul colesterolului sanguin prin reducerea absorbtiei si cresterea conversiei in acizi biliari la nivelul ficatului. Contribuie la detoxifierea organismului (amplifica activitatea enzimelor detoxifiante).
 
Cichorium intybus (Cicoare) - radacina de Cichorium intybus contine inulina (13-20%), lactone sesquiterpenice (lactucin, lactucopicrin), intybina 2%, tanin 0.2% , acid cichoric, acid ascorbic, acid clorogenic, aesculetin, scopoletin, ulei volatil (compusi alifatici si derivatii lor). Radacina de cicoare contine vitamine (B, C, K, P) si minerale (Ca, P, K, Mg, S, Fe, Mn, Cu, Se).
Inulinele sunt un grup de oligozaharide care apartin clasei de carbohidrati cunoscuta sub denumirea de fructani (sunt polimeri de fructoza cu o molecula de glucoza terminala, fiind o poliglucida nereducatoare). Inulinele sunt utilizate de catre plante pentru depozitarea energiei, gasindu-se in general la nivelul radacinilor si rizomilor. Din punct de vedere nutritional este considerata a fi o fibra solubila, dar are un impact minim asupra glicemiei, putand fi consumata si de diabetici. Inulinele stimuleaza cresterea Bifidobacterium spp. (sunt prebiotice) in intestinul gros.
Inulina ajuta la stabilizarea florei intestinale si de aceea este folosita tot mai frecvent in alimentatia zilnica fiind indicata in digestie lenta, flatulenta, constiptie. Inulina creste deasemenea si absorbtia calciului si posibil cea a magneziului, scade nivelul trigliceridelor si colesterolului, scade riscul de cancer de colon. Principiile active din cicoare confera plantei efect stomahic, colagog, hepatoprotector, depurativ, usor sedativ, hipotensiv, hipoglicemiant, laxativ. Este tonic general.
 
Metode de prevenire a aparitiei si dezvoltarii hemoroizilor:
 
Persoanele care sunt predispuse la aceste manifestari hemoroidale, este foarte important sa tina cont de mai multe aspecte:
 
-          sa previna constipatia;
-          sa faca  cure de detoxifiere periodice;
-          sa consume plante  cu principii active care sa aiba efecte de intarire a peretelui venos, de stimulare a circulatiei, efect vasoconstrictor, efect hemostatic si cicatrizant,toate aceste plante le regasiti in suplimentul alimentar Hemoroplant;
-          sa manance foarte multe cruditati, legume, fructe, salate, sucuri, sa se hidrateze corespunzator, sa faca miscare, sa nu manance alimente foarte grase.
 
Unele persoane sunt mai predispuse pentru acest gen de afectiuni,in functie de diferitele Doshas ,in care se incadreaza: Kapha, Pitta sau Vata.
 
Toata lumea are toate cele trei doshas in interiorul lor, dar exista, de obicei, o dosha mai dominanta sau o incrucisare dintre doua doshas.
Cele trei doshas (Vata, Pitta, Kapha) constau in cele cinci elemente si reprezinta procesele noastre fizice, personalitatea si trasaturile emotionale.
 
Vata combina elementele eterului si aerului, reprezentand principiul miscarii.
 Pitta combina elementele de apa si foc, reprezentand principiul energiei.
Kapha combina apa si pamantul, reprezentand principiul structurii.
 
Iata motivele pentru care persoanele sunt predispuse pentru acest gen de afectiuni:
 
Persoanele de tip Kapha, pentru ca sunt mai sedentare si pentru ca au tendinta sa acumuleze kilograme in plus se confrunta si cu constipatie atona,astfel constipatia conduce la aparitia hemoroizilor.
 
 Persoanele de tip Vata, se confrunta cu genul de constipatie datorata uscaciunii tubului digestiv, in general. Pentru ca ei au tendinta sa manance mai putin, sa manance uscat, sa manance preponderent gustul picant, astringent, care sunt puternic usucatoare, nu se hidrateaza corespunzator si au tendinta de a fi constipati si atunci si la ei pot sa apara genul de hemoroizi mai uscati.
 
Persoanele de tip Pitta, daca, sunt prea sedentare  sau au o munca sedentara se pot confrunta cu o anumita fragilitate vasculara, si in felul acesta, apar hemoroizii.
 
In momentul in care suntem in dezechilibru, avem o mentalitate care ne conduce la starea de dizarmonie, atunci exista  tendinta ca:
persoanele de tip Pitta sa manance extrem iute, Kapha sa manance dulce, gras, mult, iar Vata sa manance uscat.
 
Persoanele care vor sa isi cunoasca mai bine tipologia constitutionala si predispozitia catre anumite boli, o pot gasi pe doamna Dr. Carla Fabian, medic specialist in fitoterapie si Ayurveda la Centrul Ayurmed din bulevardul Nicolae Balcescu, nr. 35 ,Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu