sâmbătă, 26 octombrie 2019

Mierea de mana, o adevarata comoara!

Toamna e anotimpul povestilor,in copilarie adoram sa stau la gura sobei, cu o cana de ceai de tei, indulcit cu miere si mere coapte cu miere si nuci pisate,cititind povestile lui Petre Ispirescu.Albinutele de la Apidava mi-au trimis un bocarnel cu miere de mana Roua Florilor si doua pungulite cu bomboane fara zahar, una cu eucalipt si una cu anason.Alaturi de acestea am primit si o carticica,intitulata „Povestea unui fagure de miere” scrisa de Leon Magdan.
E foarte frumoasa povestea,am sorbit fiecare cuvintel, m-am simtit din nou copil. Si acum imi plac la nebunie povestile,de aceea cand vreau sa ma relaxez recunosc ca imi place sa ma uit la desene animate.Carticica are si ilustratii,foarte frumoase de altfel, chiar merita citita copiilor,eu i-am dat-o Monicai,o fetita de 10 ani si a fost incantata.






Toamna-i tare frumoasa, dar și capricioasa

Însă eu am miere de mana delicioasa
De răceli și gripa nu îmi mai este frica
Fiindcă i-am furat proviziile lui Moș Martinică 😊 !



Mierea de mana este sortimentul meu preferat de miere,cred ca si Mos Martinica il iubeste la fel de mult 😊

Mierea de mana cunoscuta si ca miere de padure este singura miere naturala din tara noastra care nu este produsa de albine din nectarul florilor. Aceasta se obtine in zonele de padure de conifere (brad, molid, pin, etc) si/sau foioase (stejar,artar etc).



Mierea de mana poate fi de origine vegetala,atunci  cand albinele colecteaza seva direct de la suprafata frunzelor ori lastarilor tineri,chiar si de pe frunzele de porumb sau secara sau poate fi de origine animala, cand se interpun niste insecte mici, din familia afidelor. Acestea se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoartei, retin substantele azotoase si elimina o excretie speciala (mana), cu mare continut de zaharuri.

Imi place mult gustul mierii de mana,este mai intens se aseamana cu, gustul caramelului. Culoarea mierii de mana de la Apidava este bruna, cu nuanta rosiatica insa mierea de mana poate fi si usor verzuie, sau pronuntat negricioasa. Culoarea inchisa a mierii de mana se datoreaza continutului bogat in substante minerale.Seamana la culoare cu cleiul de copaci,maama ce mai mancam in copilarie,era guma noastra de mestecat ,faceam concurs alaturi de copii din sat,cine gaseste mai mult clei,yammy... deja salivez....

Mierea de mana contine substante antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alti pigmenti. De asemenea, a fost  evidentiat continutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere, de 5 pana la 20 ori  mai mare decat în mierea de flori, la fel si substantele proteice si unii acizi.Spre exemplu contine calciu si magneziu in cantitati de 20 de ori mai mari decat cele continute in mierea florala.
Contine un adevarat cocktail de minerale - calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu, substante antioxidante, acizi organici, bioflavonoide, vitamine (in special C si grupul B), multa inhibina(bactericid puternic) şi enzime.

Beneficiile mierii de mana:

-          ajuta la creşterea imunitatii organismului datorita continutului ridicat de substante bioactive;
-          aminoacizii si mineralale din compoziţia acestui tip de miere hranesc sistemul nervos si sustin activitatea cerebrala in parametri optimi;
-          datorita continutului bogat de prebiotice, ajuta la refacerea florei intestinale;
-          datorită continutului ridicat de minerale, este benefica pentru ameliorarea rahitismului la copii şi a osteoporozei şi altor afecţiuni articulare la adulti şi varstnici;
-          este benefica in cazul anemiilor si in infectiile respiratorii.

Mie imi place sa iau o lingura dimineata pe stomacul gol,imi da energie.De asemeanea o folosesc pentru a-mi indulci ceaiul,in prajituri,cu mere coapte si dovleac copt sau simpla pe paine prajita.E un adevarat deliciu!

Bomboanele Apidava fara zahar cu anason,imi aduc aminte de bomboanele bunicii,sunt bune la gust si perfecte pentru o pauza de ceva dulce,insa fara zahar.Anasonul stimuleaza secretiile salivare si gastrice,ajutand la functionarea normala a sistemului digestiv.De obicei nu tolerez bomboanele din comert fiindca contin diverse substante care imi irita stomacul,insa cu aceste bomboane cu anason nu am avut probleme.



Ingrediente:
indulcitori:isomalt,sirop de maltitol,arome naturale(anetol),acid citric.


Bomboanele Apidava fara zahar cu eucalipt sunt preferatele mele,imi reimprospateaza respiratia si imi calmeaza gatul iritat.Eucaliptul contine o serie de compuşi importanti pentru sanatate, cu efecte antispastice, anti-inflamatoare, antifungice, antivirale, antibacteriane, antiseptice, expectorante, și proprietati decongestionante. Este benefic pentru a reduce inflamatiile la nivelul gatului.


 Ingrediente:
indulcitori:isomalt,sirop de maltitol,arome naturale(mentol,eucaliptol),arome naurale,acid citric.

Produsele Apidava se pot achizitiona de pe www.honey-land.net, dar, si din diferite alte magazine online sau fizice, cu produse apicole naturale (precum, Farmaciile Bebe Tei, magazinele tip plafar Floare de Colt si RemediaVert).


*O campanie Brander !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu