vineri, 21 decembrie 2018

Cum iti creezi propriul parfum care te reprezinta ?

Am primit din partea celor de la  Green Village Resort  o invitatie in cadrul atelierului YPA Artisan Parfums by Raluca Vasile unde  am creat propriul parfum cu esente naturale sub indrumarea atenta a parfumierul Raluca Vasile ,careia ii multumesc  . 


Am descoperit aromele preferate ,mirosind zeci de arome si a fost o experienta senzoriala minunata.

Rezultatul a fost cel asteptat,parfumul creat ma reprezinta in totalitate ,este un parfum floral-fructat exotic,seducator, asa cum imi place mie , cu aroma de trandafiri, violete, orhidee, mango ,litchi,ceai verde,ambra ,il aseman cu o limonada cu multe fructe  🏆 
Este o idee nemaipomenita pentru cadou,cine nu si-ar dori un parfum de lux unic , personalizat ,care sa il reprezinte ! 



Parfumul creat contine:

note de varf: trandafiri,violete,orhidee

note de mijloc: mango,litchi,grapefruit,portocala dulce

note de baza: ambra,mosc,smirna













Eu mi-am descoperit aroma personala,va invit si pe voi sa o descoperiti !

marți, 18 decembrie 2018

Dureri de cap,dificultati de concentrare?Neuro Power este solutia!

Sistemul nervos se formeaza in perioada embrionara dintr-un tub neural. 
Sistemul nervos este format din doua tipuri de substanta: 
substanta alba si substanta cenusie
Substanţa alba este alcatuita din prelungirile neuronilor, iar substanta cenusie este formata din corpii celulari ai neuronilor.

Dupa localizare, sistemul nervos este format din:
1. Sistem nervos central :
1.1 Encefal:

trunchiul cerebral;
cerebel;
diencefal (creierul intermediar): talamus, metatalamus, subtalamus, epitalamus, hipotalamus;
telencefal (emisferele cerebrale);




1.2. Maduva spinării
2. Sistem nervos periferic:
2.1 Nervi:

Cranieni: 12 perechi
Spinali: 31 perechi



2.2 Ganglioni nervosi

Din punct de vedere functional, sistemul nervos este compus din doua compartimente:
 Sistemul nervos somatic - al vietii de relatie care integreaza organismul in mediul de viata. 
Sistemul nervos vegetativ -  care regleaza activitatea organelor interne. 
Intre cele doua sisteme exista o stransa legatura.

Exista 12 perechi de nervi cranieni, zece perechi de nervi cranieni sunt legati de trunchiul cerebral.
I. Nervii olfactivi - sunt nervi senzitivi; conduc impulsurile nervoase declansate de miros pana la emisferele cerebrale. Nu au legaturi cu trunchiul cerebral.
II. Nervii optici - nervi senzitivi - conduc impulsuri declanaate de stimuli luminoşi pana la emisferele cerebrale. Nu au legături cu trunchiul cerebral.
III. Nervii oculomotori - motori - conduc impulsuri la o parte din muschii globilor oculari: drept superior, drept inferior, drept intern si oblic inferior.
IV. Nervii trohleari - motori - controleaza muschiul oblic superior al globului ocular.
V. Nervii trigemeni - nervi micsti - inerveaza tegumentul ai musculatura feţei (prin fibre senzitive) si muschii masticatori (prin fibre senzitive si motorii).
VI. Nervii abducens - motori - controleaza muschiul drept extern al globului ocular.
VII. Nervii faciali - micsti - asigura sensibilitatea gustativa si controleaza musculatura mimicii.
VIII. Nervii vestibulo-cohleari - nervi senzitivi - conduc impulsuri legate de auz  şi de echilibru .
IX. Nervii glosofaringieni - nervi micsti - asigura sensibilitatea limbii si controleaza muschii faringelui, laringelui.
X. Nervii vagi - nervi micsti - asigura sensibilitatea si controleaza activitatea organelor interne (inima, plaman, stomac, intestin etc.).
XI. Nervii accesori - motori - controleaza muşchii sternocleidomastoidieni si muschii trapezi.
XII. Nervii hipoglosi - motori - inerveaza musculatura limbii (intervin în masticatie si deglutitie).


Am prezentat aceasta clasificare din doua motive,primul ,deoarece am vrut sa subliniez cat de important este sistemul nervos: este precum un calculator,ce cuprinde o retea de neuroni interconectati  care culeg si introduc in circuite datele, le proceseaza si afiseaza rezultatele obtinute. Ceea ce il distinge de un calculator este urmatorul fapt: creierul decodeaza diferit mesajele, dand unicitate fiecarui individ.
Al doilea motiv este unul subiectiv si este legat de o problema de sanatate intampinata acum ceva timp si care mi-a afectat nervii  VII - faciali.
Consecintele disfunctionalitatii acestor nervi au fost :
  • Dificultate la mancat/ baut
  • Inabilitatea de a avea expresii faciale
  • Uscaciunea oculara/ a gurii
  • Dureri de cap
  • Sensibilitate la sunet,la lumina ,la frig
  • Iritatie la nivelul ochiului de pe partea afectata.

Dupa o luna de tratament recomandat de medici,a urmat fizioterapia cu laser,biotron,masaj,exercitii faciale,desi acestea se pot face mai devreme ,dar stiti cum merg lucrurile la noi...Recuperarea simetriei fetei din fericire a fost in proportie de 99,5 % ,insa am ramas cu nevralgia Arnold  si nevralgia trigeminala conform  spuselor neurologului + alte probleme.

Cum se manifesta aceste nevralgii in cazul meu:
Nu va doresc sa experimentati : crize dureroase la nivelul fetei,capului(scalpului,stiti senzatia aceea cand va prindeti parul  coc strans si apoi in desfaceti,cam asa simt),gatului ,ca niste socuri electrice ,senzatie de presiune,blocaj ,congestia fetei,lacrimare,transpiratie nocturna la nivelul gatului .

Bineinteles ca medicii mi-au prescris diverse antiinflamatoare sintetice pe care eu nu le tolerez ,din cauza stomacului si a trebuit sa caut ceva care sa ma scape de dureri, din sfera suplimentelor alimentare pe baza de plante medicinale.
Norocul meu a fost ca, am descoperit exact ce cautam,un tratament pentru sistemul nervos, datorita colaborarii frumoase cu profesionistii de la Brander si Ayurmed .



Despre Neuro Power este vorba ,un supliment alimentar 100% natural ayurvedic,din plante medicinale indiene,care pe mine m-a ajutat enorm.

In sezonul rece il iau zilnic fiindca imi amelioreaza durerile de cap si celelalte dureri pe care le-am mentionat mai sus,mi-a imbunatatit memoria,capacitatea de concentrare,aveam zile in care eram ametita ,nu aveam coordonare fizica-mentala,nu ma puteam concentra .Acum ma simt mai bine desi mai exista si zile foarte rele cand nu ma ajuta nimic,doar ce mi-a recomandat medicul ,ceva tot din plante insa mult mai puternic.


NEURO POWER contribuie la:

-          buna functionare a sistemului nervos prin mentinerea integritatii neuronilor si a ritmului normal de transmitere a informatiilor.

-          sustinerea functiilor cerebrale integrative (memoria, perceptia, concentrarea, sistematizarea si retinerea informatiilor) si coordonarea fizico–mentala.

-          sustinerea fluxului sanguin normal la nivel cerebral si asigura aportul de substante nutritive care contribuie la sanatatea si functionarea normala a creierului.

-          sustinerea organismul in protejarea celulelor neuronale impotriva stresului oxidativ, a proceselor degenerative si imbatranirii premature.

Contine un cocktail de plante vindecatoare precum : 
Passiflora incarnata (Floarea pasiunii)
Tamarindus indica (Tamarin)
Hypericum perforatum (Sunatoare)
Ginkgo biloba (Arborele pagodelor) 
Salvia officinalis (Salvie)

Modul de utilizare si doza recomandata: 


Adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi 



Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa sau la o ora dupa masa in cure de 1-6 luni. 


Stiu ca acum este o perioada aglomerata,ne stresam, ca sa ne relaxam de sarbatori,insa nici atunci nu prea ne iese relaxarea fiindca mancam prea mult,consumam alcool ,mergem pe la rude ,prieteni si asta poate fi obositor, sau la munte si traficul este infernal ,numai relaxare nu se numeste asta... Ideea este ca ,toata aceasta nebunie ne afecteaza sistemul nervos si ar trebui sa facem precum bunicii nostri(fiindca ei de aceea traiau 100 de ani fiindca nu se stresau...) si sa stam linistiti ,sa ascultam colinde ,sa mancam cate putin din toate ,sa ne odihnim, sa facem plimbari scurte.
Stiu ca e usor de zis,insa greu de pus in practica,de aceea va recomand sa incepeti de pe acum sa luati Neuro Power ,fiindca chiar ajuta ,sustine fluxul sanguin la nivel cerebral si  protejeaza celulele neuronale impotriva stresului oxidativ.Macar sa fiti protejati ,daca nu puteti scapa de avalansa de sarcini a vietii cotidiene.


  3 curiozitati despre sistemul nervos:

Creierul este cel mai gras organ,grasimile reprezinta 60% din masa sa .

Creierul genereaza energie intre 10-20 W,care poate aprinde un bec.

Informatiile intre sinapse circula cu o viteza de aproximativ 270 km/h.

joi, 13 decembrie 2018

Cadouri dulci de la Apidava - miere cu nuca si turta dulce cu miere

A venit Mosu’ in an centenar si mi-a lasat in ghetute  bunatati romanesti din Cetatea mierii Apidava:

-          un borcanel cu miere de salcam si miez de nuca cu tricolorul legat de gat perfect pentru a fi oferit cadou celor dragi,eu o sa-l trimit in Italia ;
-          un borcan cu aceeasi  miere  delicioasa de salcam si miez de nuca ;
-          o punga cu turta dulce cu miere,super frageda si delicioasa;







O mica calatorie  cu masina timpului :

Acum 100 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colturile tarii se îndreptau catre Alba Iulia pentru Marea Unire ,anul acesta se presupune ca s-au adunat cam toti atatia oameni la Alba Iulia pentru a sarbatori centenarul Marii Uniri,printre care ma aflam si eu .Desi nu a fost totul asa cum ma asteptam ,ma bucur ca am fost acolo ,am simtit ceva special,paseam pe urmele stramosilor...




Apidava a aniversat anul acesta 26 de ani,putin peste un sfert de centenar si este considerata cetatea mierii deoarece produce doar miere de calitate superioara, 100% pura, obţinuta doar pe cale naturala, preponderent din flora variata a Podişului Transilvaniei dar si a altor zone melifere din Romania.

Apidava este o companie romaneasca cu traditie in apicultura ,care nu a uitat de radacinile nostre dacice si latine ,denumirea fiind inspirata din aceste radacini.
“ Apidava “ , provine de la cuvantul dacic “ dava “, care inseamna asezare, locuinta fortificata, şi cuvantul “api “ care provine de la latinescul apis = albina.

Mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om, fiind pretuita in special de preoti in cadrul diverselor ritualuri.Civilizatiile antice foloseau mierea  pentru prepararea bauturilor alcoolice,ca medicament ,in cadrul ceremoniilor,ritualilor .

Spre exemplu Hipocrate recomanda mierea pentru vindecarea unor afecțiuni gastro-intestinale, renale, respiratorii si pentru tratamentul plagilor.
Aceasta veche traditie in producerea mierii este dovedita si de frescele de pe renumita Columna a lui Traian, basorelieful in forma de spirala ce comemoreaza victoria lui Traian in campania sa de cucerire a Daciei,acest fapt dovedeste ca stramosii nostri pretuiau mierea asa cum o pretuim si noi in zilele noastre.

Mierea romaneasca  din cetatea albinelor Apidava datorita calitatilor sale exceptionale a ajuns astazi sa fie apreciata si peste mari si tari , in tari ca Japonia, Canada, Singapore, chiar si in China,acest fapt dovedeste ca avem o tara bogata si oameni harnici care ne duc valorile mai departe .Mierea este aurul nostru dulce .

Beneficiile mierii cu nuci :

Mierea cu nuci asigura necesarul de vitamine, minerale, proteine, grasimi si carbohidrați, avand un efect  benefic asupra organismului.
 Amestecul de nuci cu miere poate fi mult mai usor digerabil de catre organism, mierea fiind astringenta echilibreaza acizii grasi continuti in nuca.


Miezul de nuca este protectorul al inimii, stomacului si al sistemului nervos.
 Cura, cu miere si miez de nuca este indicata ca adjuvant in tulburarile de stomac si intestine: ulcere, dispepsii, iritatii, diaree, constipatie.

 Antioxidantii continuti in miezul de nuca  regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in singe si, implicit, tensiunea arteriala. Nucile reduc de asemenea si riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%.

Nucile datorita continutului de  vitamina B1, care joaca un rol esential in metabolismul glucidelor ,ajuta la  functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos.
De asemenea datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie, cu reumatism si artroze, in stari precanceroase si tuberculoza s.a.

Beneficiile mierii si nucilor sunt multiple nu imi ajung caracterele sa le prezint ,important este sa le introducem in alimentatia noastra, fiindca merita un loc fruntas avand atatea beneficii.

Acest amestec de miere si nuci imi este cunoscut de pe vremea bunicii.Imi amintesc ca bunica,cocea 5 minute nuca in rola si apoi o amesteca cu miere.Aroma era dementiala,as fi mancat de dimineata ,pana seara  daca ma lasa :))) Facea turte coapte pe plita si deasupra punea amestecul de miere cu nuci si le devoram asa calde nu mai aveam rabdare sa se raceasca putin ,yammy deja mi s-a facut dor ...
Am facut si eu cateva turte pentru a-mi aminti de gusturile copilariei,desi nu se compara cu turtele facute de bunica ... mierea insa e la fel de parfumata si gustoasa.




Turta dulce facea matusa mea si mereu ne aducea de Craciun... turta dulce cu miere de la Apidava e la fel de frageda si gustoasa ... Imi place sa o savurez cu o cana de ceai indulcit cu miere de salcam bineinteles.Dar si cu vin fiert ar fi buna....hmm la Timisoara am baut un vin fiert cu afine delicios,nu sunt mare consumatoare de alcool,dar iarna la targurile de Craciun e un fel de vedeta .




 Daca nu ati cumparat inca cadourile pentru cei dragi va recomand cu caldura sa va orientati catre produsele Apidava ,sunt naturale si romanesti .Lasati produsele cu ambalaje colorate si cu o lista lunga de ingrediente chimice.Oferiti-le copiilor un borcanel cu miere si nuca sau un ursulet cu miere de salcam ,e mult mai sanatos si sunt sigura ca nu vor refuza ce le aduce Mosu'.



Oferiti-le parintilor,bunicilor,prietenilor,iubitilor ,fiindca produsele apicole sunt pentru toata lumea si  ii pot multumi chiar si pe cei mai pretentiosi  .
Pentru doamne si de ce nu si pentru domni,gasiti in magazine si cosmetice cu miere Apidava  ,pe cateva dintre ele le-am incercat si eu : Crema de maini cu Miere , Propolis si Ceara de albine ,Sapunul vegetal cu miere si propolis ,parerea mea despre ele AICI, crema de maini o folosesc  de cativa ani  si este eficienta ,iar sapunurile miros demential.



Daruiti romaneste !




sâmbătă, 8 decembrie 2018

Osteo Power - pentru mentinerea sanatatii oaselor !

Osul este un tesut dinamic, in continua remodelare, pe tot parcursul vietii. 
Osul este un rezervor de calciu, magneziu, fosfor, sodiu si alti ioni necesari pentru mentinerea functiilor homeo statice. Osul  are o structura compacta si spongioasa  ce ii confera rezistenta si consistenta necesara exercitarii functiei sale mecanice.

Osul este format din saruri de calciu, care ii confera consistenta solida, 99% din cantitatea de calciu se afla in oase. Restul de calciu de  1%, intra in compozitia sangelui si indeplineste alte roluri esentiale pentru buna functionare a organismului.

Calciul are  multiple roluri, insa cel mai cunoscut este cel de construire a masei osoase. Pentru a indeplini aceste roluri, aportul de calciu trebuie sa se incadreze in limite normale.

Alimentele si bauturile  acide precum  : carnea, ciocolata,produsele lactate , sarea, zaharul,otetul, alcoolul,bauturile carbogazoase, cafeaua, ceaiurile diuretice şi unele medicamente (antihipertensivele si antiinflamatoarele steroidiene) elimina calciul din organism.

Spre exemplu :

Pentru  amatorii de multa carne (printre care ma aflu si eu,recunosc...): daca consumul de carne este mai mare  de 100 de grame pe zi, se transforma in acid uric, care se elimină odata cu ureea si cu calciul din organism.

Pentru cei care nu pot trai fara o cafeluta sau doua/noua...(aici nu ma incadrez beau foarte rar cafea): specialistii spun ca la fiecare cescuta de cafea, pierdem 5-6 miligrame de calciu. Cei care consuma zilnic cafea sunt expusi  riscului de a face osteoporoza.

Pentru cei care iubesc produsele lactate(aici am doua maini ridicate...nu stiu de ce nu ma pot lipsi de ele...): Paradoxal produsele lactate contribuie pierderea calciului din oase datorita continutului bogat de proteine care face ca acestea sa fie acide, PH-ul sanguin sa scada, iar pentru echilibrarea lui sa se elibereze calciul din oase.Aceasta teorie este sustinuta de raw vegani.

Pe langa calciu si vitamina D joaca un rol important in dezvoltarea si mentinerea  sanatatii oaselor, facilitand absorbtia calciului si a altor minerale in tractul gastrointestinal. Studiile de specialitate au descoperit ca persoanele cu deficiente de vitamina D au o densitate osoasa scazuta si prezinta un risc crescut de fracturi pe masura ce inainteaza in varsta.

Lizina joaca si ea un rol important in dezvoltarea si mentinerea  sanatatii oaselor,aceasta este un aminoacid esential care participa la formarea tuturor proteinelor.
  • Ajuta la reducerea aparitiei si progresiei demineralizarii osoase, prin reglarea metabolismului calciului.
  • Ajuta la stabilizarea colagenului in tesuturi prin reducerea actiunii enzimei colagenaza.Colagenul  este o proteina dura cu  un rol important in refacerea cartilajelor si totodata  in cresterea gradului de lubrifiere, alaturi de acidul hialuronic.

Osteoporoza este o afectiune care afecteaza sistemul osos. Oasele devin foarte fragile, o simpla cazatura sau chiar actiuni obisnuite, cum ar fi aplecarea sau tusea, pot provoca o fractura.

O persoana  poate dezvolta osteoporoza datorita unor factori precum:

Grosimea oaselor (densitatea osoasa), in tinerete;

Starea de sanatate - daca mai are si alte afectiuni care pot favoriza aparitia osteoporozei (boala celiaca, boala inflamatorie intestinala, boli renale sau hepatice, lupus);

Alimentatia dezechilibrata;

Lipsa activitatatii fizice;

Istoricul familial- daca parintii au fost diagnosticati cu osteoporoza exista mai multe sanse de a dezvolta osteoporoza;

Varsta - riscul de osteoporoza creste odata cu varsta; 

Sexul - femeile au sanse mai mari de a dezvolta osteoporoza decat barbatii;

Nivelul hormonal - persoanele care au fie un nivel prea mare sau prea mic de anumiti hormoni, cum ar fi hormoni sexuali, hormoni tiroidieni, dar si hormoni secretati de glandele suprarenale sunt predispuse riscului de a face osteoporoza ;

Consumul de anumite medicamente precum: corticosteroizii - care interfereaza cu procesul de reconstructie osoasa;antiacidele – folosite pentru tratarea refluxului gastric s.a.

Sfaturi pentru a preveni sau  pentru a inceti evolutia osteoporozei:

Optati pentru o  dieta bogata in:
proteine - carne de pui,peste, nuci, legume, oua
calciu -femeile si barbatii au nevoie de 1.000 mg de calciu pe zi intre 18 si 50 de ani; 1.200 dupa aceasta varsta  de 50 de ani la femei, iar la barbati dupa implinirea varstei de 70 de ani)
 vitamina D -doza zilnica recomandata adultilor variaza intre 600 si 800 unitati

Renuntati la fumat;

Faceti miscare zilnic;

Evitati consumul excesiv de alcool;

Optati pentru suplimentele alimentare din plante medicinale indiene precum :
Osteo Power – acesta  contine plante ayurvedice cunoscute : Coada calului, Vita de vie, Catina, Urzica  care contribuie la formarea si mentinerea structurii si mineralizarii oaselor scheletului, a dintilor, parului, unghiilor si pielii.
Mineralele din plante, prin absorbtia si depunerea lor in oase, sustin procesul natural de refacere si remodelare a calusului in cazul fracturilor, precum si densitatea osoasa. 

Formarea normala a colagenului contribuie la sustinerea procesului de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor dupa traumatisme sau efort fizic prelungit. Sustine mineralizarea si structura osoasa la persoanele varstnice. 

Complexul de fitonutrienti din produs sustine activitatea normala a inimii, presiunea sanguina, procesul de coagulare, contractia musculara, functionarea normala a sistemului nervos si imunitar.


 
 OSTEO POWER de la Ayurmed   contribuie la:

-          formarea si mentinerea structurii si mineralizarii oaselor scheletului, a dintilor, parului, unghiilor si pielii;

-          sustinerea procesului natural de refacere si remodelare a calusului in cazul fracturilor, precum si a densitatii osoase;

-          formarea normala a colagenului, sustinand procesul de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor si cartilajelor dupa traumatisme sau efort fizic prelungit;

-          sustinerea mineralizarii si structurii osoase la persoanele varstnice;

-          sustinerea activitatii normale a inimii, a presiunii sanguine, a procesului de coagulare, a contractiei musculare si a functionarii normale a sistemelor nervos si imunitar.
 
Modul de utilizare si doza recomandata:

Copii de peste 12 ani: cate 1 tableta de 2 ori pe zi;
Adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi.
Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa sau la o ora dupa masa, pe o perioada de minimum o luna, optim 3-6 luni.
 
Bolile de oase sunt ingrozitoare,stiu din experienta familiala,sunt foarte dureroase si te consuma fizic si psihic, de aceea eu cred ca e foarte importanta preventia.Daca stiti ca aveti cazuri in familie de osteoporoza sau alte boli de oase ,cred ca e timpul sa schimbati ceva in viata voastra,eu incerc cat pot sa previn sper sa imi si iasa .Am inceput cura cu Osteo Power fiindca atunci cand e foarte frig simt o durere ascutita la nivelul genunchilor si pot spune ca deja durerea s-a ameliorat.