marți, 18 decembrie 2018

Dureri de cap,dificultati de concentrare?Neuro Power este solutia!

Sistemul nervos se formeaza in perioada embrionara dintr-un tub neural. 
Sistemul nervos este format din doua tipuri de substanta: 
substanta alba si substanta cenusie
Substanţa alba este alcatuita din prelungirile neuronilor, iar substanta cenusie este formata din corpii celulari ai neuronilor.

Dupa localizare, sistemul nervos este format din:
1. Sistem nervos central :
1.1 Encefal:

trunchiul cerebral;
cerebel;
diencefal (creierul intermediar): talamus, metatalamus, subtalamus, epitalamus, hipotalamus;
telencefal (emisferele cerebrale);




1.2. Maduva spinării
2. Sistem nervos periferic:
2.1 Nervi:

Cranieni: 12 perechi
Spinali: 31 perechi



2.2 Ganglioni nervosi

Din punct de vedere functional, sistemul nervos este compus din doua compartimente:
 Sistemul nervos somatic - al vietii de relatie care integreaza organismul in mediul de viata. 
Sistemul nervos vegetativ -  care regleaza activitatea organelor interne. 
Intre cele doua sisteme exista o stransa legatura.

Exista 12 perechi de nervi cranieni, zece perechi de nervi cranieni sunt legati de trunchiul cerebral.
I. Nervii olfactivi - sunt nervi senzitivi; conduc impulsurile nervoase declansate de miros pana la emisferele cerebrale. Nu au legaturi cu trunchiul cerebral.
II. Nervii optici - nervi senzitivi - conduc impulsuri declanaate de stimuli luminoşi pana la emisferele cerebrale. Nu au legături cu trunchiul cerebral.
III. Nervii oculomotori - motori - conduc impulsuri la o parte din muschii globilor oculari: drept superior, drept inferior, drept intern si oblic inferior.
IV. Nervii trohleari - motori - controleaza muschiul oblic superior al globului ocular.
V. Nervii trigemeni - nervi micsti - inerveaza tegumentul ai musculatura feţei (prin fibre senzitive) si muschii masticatori (prin fibre senzitive si motorii).
VI. Nervii abducens - motori - controleaza muschiul drept extern al globului ocular.
VII. Nervii faciali - micsti - asigura sensibilitatea gustativa si controleaza musculatura mimicii.
VIII. Nervii vestibulo-cohleari - nervi senzitivi - conduc impulsuri legate de auz  şi de echilibru .
IX. Nervii glosofaringieni - nervi micsti - asigura sensibilitatea limbii si controleaza muschii faringelui, laringelui.
X. Nervii vagi - nervi micsti - asigura sensibilitatea si controleaza activitatea organelor interne (inima, plaman, stomac, intestin etc.).
XI. Nervii accesori - motori - controleaza muşchii sternocleidomastoidieni si muschii trapezi.
XII. Nervii hipoglosi - motori - inerveaza musculatura limbii (intervin în masticatie si deglutitie).


Am prezentat aceasta clasificare din doua motive,primul ,deoarece am vrut sa subliniez cat de important este sistemul nervos: este precum un calculator,ce cuprinde o retea de neuroni interconectati  care culeg si introduc in circuite datele, le proceseaza si afiseaza rezultatele obtinute. Ceea ce il distinge de un calculator este urmatorul fapt: creierul decodeaza diferit mesajele, dand unicitate fiecarui individ.
Al doilea motiv este unul subiectiv si este legat de o problema de sanatate intampinata acum ceva timp si care mi-a afectat nervii  VII - faciali.
Consecintele disfunctionalitatii acestor nervi au fost :
  • Dificultate la mancat/ baut
  • Inabilitatea de a avea expresii faciale
  • Uscaciunea oculara/ a gurii
  • Dureri de cap
  • Sensibilitate la sunet,la lumina ,la frig
  • Iritatie la nivelul ochiului de pe partea afectata.

Dupa o luna de tratament recomandat de medici,a urmat fizioterapia cu laser,biotron,masaj,exercitii faciale,desi acestea se pot face mai devreme ,dar stiti cum merg lucrurile la noi...Recuperarea simetriei fetei din fericire a fost in proportie de 99,5 % ,insa am ramas cu nevralgia Arnold  si nevralgia trigeminala conform  spuselor neurologului + alte probleme.

Cum se manifesta aceste nevralgii in cazul meu:
Nu va doresc sa experimentati : crize dureroase la nivelul fetei,capului(scalpului,stiti senzatia aceea cand va prindeti parul  coc strans si apoi in desfaceti,cam asa simt),gatului ,ca niste socuri electrice ,senzatie de presiune,blocaj ,congestia fetei,lacrimare,transpiratie nocturna la nivelul gatului .

Bineinteles ca medicii mi-au prescris diverse antiinflamatoare sintetice pe care eu nu le tolerez ,din cauza stomacului si a trebuit sa caut ceva care sa ma scape de dureri, din sfera suplimentelor alimentare pe baza de plante medicinale.
Norocul meu a fost ca, am descoperit exact ce cautam,un tratament pentru sistemul nervos, datorita colaborarii frumoase cu profesionistii de la Brander si Ayurmed .



Despre Neuro Power este vorba ,un supliment alimentar 100% natural ayurvedic,din plante medicinale indiene,care pe mine m-a ajutat enorm.

In sezonul rece il iau zilnic fiindca imi amelioreaza durerile de cap si celelalte dureri pe care le-am mentionat mai sus,mi-a imbunatatit memoria,capacitatea de concentrare,aveam zile in care eram ametita ,nu aveam coordonare fizica-mentala,nu ma puteam concentra .Acum ma simt mai bine desi mai exista si zile foarte rele cand nu ma ajuta nimic,doar ce mi-a recomandat medicul ,ceva tot din plante insa mult mai puternic.


NEURO POWER contribuie la:

-          buna functionare a sistemului nervos prin mentinerea integritatii neuronilor si a ritmului normal de transmitere a informatiilor.

-          sustinerea functiilor cerebrale integrative (memoria, perceptia, concentrarea, sistematizarea si retinerea informatiilor) si coordonarea fizico–mentala.

-          sustinerea fluxului sanguin normal la nivel cerebral si asigura aportul de substante nutritive care contribuie la sanatatea si functionarea normala a creierului.

-          sustinerea organismul in protejarea celulelor neuronale impotriva stresului oxidativ, a proceselor degenerative si imbatranirii premature.

Contine un cocktail de plante vindecatoare precum : 
Passiflora incarnata (Floarea pasiunii)
Tamarindus indica (Tamarin)
Hypericum perforatum (Sunatoare)
Ginkgo biloba (Arborele pagodelor) 
Salvia officinalis (Salvie)

Modul de utilizare si doza recomandata: 


Adulti: cate 1-2 tablete de 3 ori pe zi 



Se administreaza cu 1/2 ora inainte de masa sau la o ora dupa masa in cure de 1-6 luni. 


Stiu ca acum este o perioada aglomerata,ne stresam, ca sa ne relaxam de sarbatori,insa nici atunci nu prea ne iese relaxarea fiindca mancam prea mult,consumam alcool ,mergem pe la rude ,prieteni si asta poate fi obositor, sau la munte si traficul este infernal ,numai relaxare nu se numeste asta... Ideea este ca ,toata aceasta nebunie ne afecteaza sistemul nervos si ar trebui sa facem precum bunicii nostri(fiindca ei de aceea traiau 100 de ani fiindca nu se stresau...) si sa stam linistiti ,sa ascultam colinde ,sa mancam cate putin din toate ,sa ne odihnim, sa facem plimbari scurte.
Stiu ca e usor de zis,insa greu de pus in practica,de aceea va recomand sa incepeti de pe acum sa luati Neuro Power ,fiindca chiar ajuta ,sustine fluxul sanguin la nivel cerebral si  protejeaza celulele neuronale impotriva stresului oxidativ.Macar sa fiti protejati ,daca nu puteti scapa de avalansa de sarcini a vietii cotidiene.


  3 curiozitati despre sistemul nervos:

Creierul este cel mai gras organ,grasimile reprezinta 60% din masa sa .

Creierul genereaza energie intre 10-20 W,care poate aprinde un bec.

Informatiile intre sinapse circula cu o viteza de aproximativ 270 km/h.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu