A venit toamna cea bogata, eu as fi vrut sa nu plece vara,insa daca nu au oprit-o toate rugaciunile de pe facebook,eu nu am nici o putere :P .Relatia mea cu toamna este destul de tensionata,imi place inceputul de toamna,ador roadele sale bogate, peisajele colorate,este cel talentat pictor nu am ce comenta,insa nu imi place frigul si ploile nesfarsite(momentan e ok la capitolul aceasta).
Se spune ca toamna se numara bobocii, insa in zilele noastre toamna se numara virozele. Sistemul imunitar al adultilor si mai ales al copiilor este dat peste cap atunci cand vine toamna. Schimbarile bruste de temperatura, vantul si ploile sunt elemente care pot favoriza aparitia virozelor.
Raceala si gripa isi fac aparitia, cei mici intra in contact cu alti copii la gradinita sau scoala si riscul imbolnavirii acestora in colectivitate este destul de mare,de aceea trebuie sa le/ne intarim sistemul imunitar pentru a iesi invingatori din lupta impotriva virozelor de toamna..
Se spune ca cel mai bun tratament este preventia si este 100% adevarat,de aceea eu caut si aleg cele mai bune metode de prevenire:
Pentru a ne proteja copii si pe noi de contactarea virozelor de toamna este sa important sa tinem o buna igiena a mainilor, folosind apa si sapun; de asemenea sa evitam atingerea ochilor si a gurii cu mainile murdare ,sa stranutam sau sa tusim in servetele si nu in palme, astfel putem preveni contaminarea celor din jurul nostru, mai ales in cazul copiilor atunci cand se afla la scoala sau gradinita.
Intarirea si pregatirea sistemului imunitar pentru toamna este o masura esentiala de preventie pe care o putem adopta din dorinta de a ne feri familia de neplacutele viroze de sezon.
Stim cu totii ca un sistem imunitar scazut predispune la boala, insa, cheia sanatatii nu este uciderea microbilor prin indoparea organismului cu medicamente si vitamine sintetice, ci refacerea mijloacelor naturale de aparare, adica intarirea sistemului imunitar.
Cum recunoastem un sistem imunitar deficitar?Corpul ne indica unele semne precum:
- oboseala
- insomnie
- depresie
- probleme de piele
- infecţii repetate care nu raspund la tratamente
- parazitoze
- ganglioni limfatici mariţi
- afte sau herpes bucal şi/sau genital frecvent
- probleme digestive
-boli cronice
Substantele imunitare si anticorpii sunt produse in cantitati foarte mari. In lupta impotriva celulelor canceroase, a virusurilor si a bacteriilor, organismul nostru se "inarmeaza" incontinuu cu milioane de celule imunitare noi: limfocite T si B, celule producatoare de anticorpi, celule "ucigase" si "devoratoare". Pentru a face fata acestui “maraton”, sistemul imunitar are nevoie de anumite vitamine si minerale pe care le preia din hrana.
Substantele care influenteaza sistemul imunitar sunt: vitaminele A, B6, C, E si D, zincul, seleniul, cuprul, fierul si substantele vegetale secundare precum beta-carotenul sau licopina.
Pentru ca toate aceste subtante sa fie asimilate de organism pentru a creste imunitatea este important sa:
- Eliminam sau sa reducem grasimile animale din alimentatie;
- Sa reducem stresul;alcoolul;nicotina;
- Sa reducem sedentarismul si alimentatia incorecta.
Produsele apicole precum mierea, polenul, laptisorul de matca, propolisul pot fi considerate excelente stimulente ale sistemului imunitar. Toate acestea reprezinta un cocktail incredibil de vitamine, minerale, enzime, proteine si aminoacizi.
ROYALE COCKTAIL de la Apidava ii contine cei trei magnifici: miere,polen si laptisor de matca.Un cocktail revigorant, plin de vitamine: B1,B2,B6,B12,A,C,D, biominerale Zn, Ca, Mg, Fe,Cu, bioenzime, proteine naturale si aminoacizi.
Produsul Royale Cocktail este un supliment nutritional, revigorant, care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor. Se recomanda ca adjuvant in suprasolicitare fizica si intelectuala, deficiente imunitare, intarzieri de crestere la copii, stari de slabiciune, reumatism, afectiuni hepatice, tonic general.
Polenul numit "hrana zeilor", este o sursă incredibila de hrana,extrem de puternic, chiar si in cantitati mici. Polenul este afrodisiac, anabolizant biologic, antibacterian, antidepresiv, antiinflamator, antiparazitar, antipiretic, antitoxic, biostimulator, dietetic, antianemic, diminueaza hemoragiile, scade colesterolul, euforizant, amelioreaza functiile cerebrale, gastrice, ale intestinului gros, functiile hepatice, sexuale, ale tiroidei, intervine in procesul cresterii, intreste capilarele sanguine , inima, sistemul imunitar. Este un tonic general,ideal pentru intarirea sistemului imunitar.
Laptisorul de matca ,hrana reginei, aduce organismului un aport nutritional exceptional deoarece acest produs apicol contine toate vitaminele din complexul B, vitamina A, C, D, E si K, aminoacizi, antioxidanti, minerale si acid 10 HDA, singura sursa cunoscuta a acestui nutrient.Laptisorul de matca are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale puternice, avand beneficii pentru sanatate prin intarirea sistemului imunitar si nu numai.
Stiati ca o dieta bogata in zahar poate slabi sistemul imunitar?!
Ce facem cand avem pofta de ceva dulce ?
Nu,nu dam fuga la cofetarie !!!Va recomand bomboanele cu miere si propolis si bomboanele cu miere si ghimbir de la Apidava,sunt micute si delicioase ,adevarate delicatese.
Preferatele mele sunt cele cu propolis.Cu doua bombonele imi trece pofta de dulce si sunt si benefice pentru organism.
Propolisul este un excelent antiviral, antiinflamator, stimulează formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru intarirea sistemului imunitar. Numit şi „clei de albine“ sau „penicilină romaneasca“, este un produs apicol extrem de preţios este utilizat si in stomatologie ca antibiotic in tratarea diferitelor infectii orale.
Ghimbirul este o planta medicinala benefica in tuse, bronsita, iritaţii ale gatului, ce are actiune expectoranta.